Rămâi conectat

Ştirea zilei

Directorul ALEA Alba, Florin Andronescu, continuă să își rotunjească veniturile din contracte pe bani publici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Andronescu, director al Agenției Locală a Energiei Alba, entitate aflată în subordinea Consiliului Județean Alba care de altfel îi și susține financiar activitatea în mare măsură, a încheiat un nou contract pe persoană fizică. Recent, acesta a obținut un contract în valoare de 17.100 de lei, fără TVA (3.669 de euro) pentru servicii de management energetic a municipiului Sebeș.

Contractul încheiat între municipiul Sebeș și Persoană Fizică Autorizată Florinel Andronescu se întinde pe 9 luni, cu posibilitate de prelungire până în 31 martie 2019. Potrivit caietului de sarcini, ”în conformitate cu prevederile Legii nr. 121/2014 – privind eficienta energetică, cu modificările şi completările ulterioare, art. 9, alin. 21), lit. b), autorităţile administraţiei publice locale din localităţile cu o populaţie mai mare de 20.000 de locuitori au obligaţia să numească un manager energetic, atestat conform legislaţiei în vigoare, sau să încheie un contract de management energetic cu o persoană fizică atestată în condiţiile legii sau cu o persoană juridică prestatoare de servicii energetice agreată în condiţiile legii”.

Este al doilea contract de acest fel pe care Andronescu ”îl prinde” în decurs de mai puțin de 1 an cu Primăria Sebeș. Potrivit SEAP, în data de 24 august 2017, Primăria Sebeș a atribuit entității Persoană Fizică Autorizată Andronescu Florinel, prin achiziție directă, Servicii de management energetic și întocmire a Programului de îmbunătățire a eficienței energetice care va presta, la Sebeș. Practic, contra sumei de 3.055 de euro, PF Florinel Andronescu a oferit servicii de consultanță în eficiență energetică și a întocmit programul de îmbunătățire a eficienței energetice a municipiului Sebeș.

ALEA a fost înființată în urmă cu 10 ani, printr-un proiect european câștigat de Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Departamentul La Manche din Franța și municipalitatea Ios din Grecia. După 3 ani de funcționare pe bani europeni, ALEA a avut nevoie de susținere financiară și din partea CJ Alba, pe lângă cotizațiile primite de la membri și din alte proiecte europene pe care le-a accesat. Spre exemplu, în acest an se alocă 70.000 de lei din bugetul CJ Alba pentru funcționarea ALEA.

Director al ALEA este încă de la înființare Florin Andronescu. Potrivit celei mai recente declarații de avere a soției sale, Rodica Andronescu, Florin Andronescu realizează venituri lunare de 6.779 de lei. La acestea se adaugă diurnele, banii de drum și de cazare pentru desele deplasări peste hotare pe care le face la diverse evenimente, târguri și conferințe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea