Din primăvară începe evaluarea Unităţilor de Primiri Urgenţe. Pacienţii îşi vor spune nemulţumirile unui personal neutru

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Din această primăvară un personal neutru va colecta date la nivel naţional de la pacienţii aflaţi la unităţile de primiri urgenţe, pentru a le afla nemulţumirile, acţiunea urmând să dureze doi ani, a anunţat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

„Comisia a discutat problemele principale cu care ne confruntăm în unităţile de primiri urgenţe din punct de vedere al relaţiei cu pacienţii care vin acolo şi motivele principale de nemulţumire ale pacienţilor. Ca să avem ideea clară despre ce se întâmplă, a fost chiar lucrat un formular care va fi definitivat în următoarea săptămână şi vom începe să facem evaluări, cu personal neutru, adică din afara unităţilor de primiri urgenţe, care se va deplasa şi va colecta date de la pacienţi – părerea lor despre sectorul de primiri urgenţe, care este situaţia, ce i-a nemulţumit, ce i-a mulţumit”, a declarat Raed Arafat într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.ro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

El a precizat că acţiunea de colectare de date va debuta în aprilie sau mai şi va dura doi ani, pacienţii vor răspunde sub protecţia anonimatului, iar „personalul neutru” care va colecta date de la aceştia nu trebuie să fie neapărat medical, ci poate fi format chiar din angajaţi din cadrul ministerului sau ai direcţiilor de sănătate publică.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook