Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Din cauza secetei, apa la robinetele cetăţenilor din Abrud, Ohaba şi Tărtăria curge doar câteva ore pe zi

Alexandra Mates

Publicat

în

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Apă CTTA Alba, a făcut o informare în legătură cu efectele secetei şi aprovizionarea cu apă potabilă la nivelul localităţilor judeţului. Potrivit directorului Viorel Lazăr, chiar dacă la nivel mircoregional nu sunt probleme nici calitativ, nici cantitativ în ce priveşte aprovizionarea cu apă potabilă la robinetele cetăţenilor, există totuşi câteva localităţi în care apa a fost raţionalizată. Este vorba despre oraşul Abrud, comuna Ohaba şi localitatea Tărtăria.

„Seceta a dat bătaie de cap atât agricultorilor cât şi nouă în anumite localităţi. Vreau să vă informez corect şi cinstit că nu există nicio problemă de alimentare cu apă pe sistemul microregional. În zona Apusenilor avem probleme la Abrud, unde dăm apă cu program, cam 5 ore dimineaţa şi 5 ore după-amiaza, însă dacă nu plouă probabil că programul o să sufere modificări. Sunt câteva comune preluate de noi, cum e Ohaba spre exemplu sau Tărtăria, unde programul de livrare a apei e cam de 5 ore pe zi, sau în unele zile 1-2 ore pe zi. Sunt comune izolate unde au secat fântâni, au secat râuri , a secat tot. Spre informarea voastră şi a populaţiei, pe sistemul microregional, cu toată seceta, nu sunt probleme de alimentare cu apă nici calitativ, nici cantitativ. Această secetă prelungită ne-a pus în faţă nişte probleme, pe care noi le studiem acum, şi pe urmă o să mergem cu propuneri la consiliile locale. De exemplu, rezolvarea problemei apei la Abrud, pentru totdeauna, ar fi racordarea Abrudului la Mihoieşti, la staţia de apă din Câmpeni, iar la Tărtăria singura soluţie este alimentarea din Vinerea. Sigur sunt nişte costuri, nişte kilometri de conducte, dar nu sunt de nerezolvat. Noi le avem în atenţie şi sperăm, cu ajutorul Consiliului Judeţean şi al Consiliilor Locale, să rezolvăm şi aceste localităţi mari, în rest nu am avut şi nici nu avem probleme”, a declarat Viorel Lazăr, directorul general Apă CTTA Alba.

La Blaj, calitatea apei a crescut prin spălarea conductei magistrale

„Noi, la Blaj, am avut o mare problemă primăvara-vara aceasta cu ceea ce înseamnă calitatea apei. Vreau să mulţumesc public pentru acţiunea în forţă făcută de operatori pentru spălarea conductei. Deşi eu am fost sceptic, şi nu am crezut că aceasta este rezolvarea, am constatat că în ultima lună şi jumătate de secetă, în urma acestei operaţiuni  a crescut consumul dar şi viteza apei. Vreau să vă spun că deşi ne-am gândit la o staţie de filtrare, eu consider că la ora actuală nu merită să aruncăm aceşti bani (300.000 de euro).  Cred că prin această spălare a conductei de la Blaj până la Galda problema s-a rezolvat. Sper că şi pentru viitor, chiar dacă va mai fi nevoie de spălări ale magistralei pe parcurs „, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Primarul susţine că au întâmpinat astfel de probleme şi din cauza pierderii unui consumator foarte mare, „Bergenbier”, în urmă cu un an şi jumătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea