Din cauza secetei, agricultura este în PERICOL! Veștile meteorologilor nu sunt bune pentru perioada următoare

Din cauza secetei, agricultura este în pericol! Veștile meteorologilor nu sunt bune pentru perioada următoare

Zilele aproape la fel de fierbinţi precum cele de vară, sunt un record pentru începutul lunii noiembrie. Însă căldură neobşinuită anunţă o catastrofă în agricultură.

Nu doar căldura distruge culturile, ci şi lipsa de precipitaţii. În unele zone din ţară, nu a mai plouat din luna iulie. Până la jumătate de metru în sol nu există picătură de apă.

“Toată luna octombrie a fost cu un deficit mare de precipitaţii o cantitate totală de precipitaţii pentru luna octombrie este de 20 de litri pe metru pătrat, în condiţiile în care, în mod normal, ar fi trebuit să avem undeva la 43, 44. În septembrie, a fost şi mai rău. În toată luna nu au căzut mai mult de 10 litri de apă pe metru pătrat. De patru ori mai puţin decât media obişnuită. Cele mai mari pagube se înregistrează în jumătatea de sud a ţării. Culturile de grâu şi rapiţă de la anul sunt deja compromise. Seminţele ar fi trebuit să răsară până acum”, a declarat Alina Serban, meteorolog.

Ţăranii spun că singura soluţie ar fi montarea unor sisteme de irigaţie. Mai ales că meteorologii nu au veşti bune. Cel puţin până la jumătatea lunii, vom avea temperaturi mai ridicate decât cele normale. Şi niciun strop de ploaie.

Sursa: a1.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...