Din 30 aprilie scad tarifele la roaming, iar din 2017 dispar taxele pentru utilizarea telefoanelor mobile în alte state din UE

convorbire la telefon Începând cu data de 30 aprilie 2016, tarifele de roaming vor fi mai scăzute, indiferent de compania la care sunteți abonat. Aceasta este prima etapă din aplicarea unui pachet telecom, adoptat de Parlamentul European, care prevede interzicerea taxelor suplimentare pentru „roaming” la utilizarea telefoanelor mobile în alte state din UE începând cu iunie 2017.

Așadar, de la sfârșitul lunii aprillie, taxele de roaming, adăugat la prețul plătit acasă nu trebuie să depășească:

ELIT
  • €0,05 pe minut pentru apelurile vocale
  • €0,02 pentru mesajele text (SMS), sau
  • €0,05 pe megabyte la utilizarea internetului mobil.

Taxele de roaming pentru a suna, trimite mesaje text și a utiliza internet mobil în altă țară din UE vor fi interzise începând cu 15 iunie 2017.

Dacă operatorii pot să dovedească faptul că nu pot recupera costurile și că acest lucru afectează prețurile interne, autoritățile naționale de reglementare îi pot autoriza să impună taxe suplimentare minime în circumstanțe excepționale, pentru a acoperi aceste costuri. Deputații PE au obținut garanții că aceste autorități naționale vor avea instrumente pentru a amenda sau a respinge aceste taxe suplimentare.

Mihail David - 2020

De asemenea, noua lege va obliga companiile care oferă acces la internet să trateze tot traficul în mod egal, fără să blocheze sau să încetinească livrarea conținutului, a aplicațiilor sau a serviciilor transmise de anumiți emițători sau recipienți, dacă acest lucru nu este cerut de sentințe judecătorești sau de legi sau dacă aceste decizii nu sunt luate pentru a preveni aglomerarea rețelei sau pentru a combate atacurile cibernetice

Un operator va putea, totuși, să ofere servicii specializate (cum ar fi calitatea crescută a internetului necesară pentru unele servicii), dar doar cu condiția că acest lucru nu va avea un impact asupra calității generale a internetului.

Legea prevede și că furnizorii de internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor care semnează contracte de internet fix sau mobil explicații clare privind vitezele de descărcare și încărcare la care se pot aștepta în realitate. Orice diferență semnificativă va activa dreptul de terminare a contractului sau de a primi compensații. Autoritățile naționale de reglementare vor fi responsabile cu verificarea acestor situații pentru a vedea dacă diferența reprezintă o încălcare a contractului sau nu.

sursa:digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...