Rămâi conectat

Actualitate

Din 2016, grădinițele și școlile private vor plăti impozit pe profit. Facultățile private sunt scutite în continuare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit Ministerului de Finanţe, şcolile şi grădiniţele particulare, fiind organizaţii non-profit, vor fi impozitate, începând cu anul 2016, dacă au venituri de peste 15 mii de euro. Ministerul omite să spună că, prin noul Cod fiscal, facultăţile particulare sunt scutite total de plata impozitului.

DESCHIDERE AN SCOLAR - CAMPIA TURZII”Modificarea care va aduce cu siguranţa multe critici şi multe dosare în instanţă, cred că deja se fac demersuri pentru a ataca o astfel de prevedere legislativă”, a declarat avocatul Kristian Winzer citat de realitatea.net.

Atât grădinițele, cât și școlile private intenţionează să schimbe tarifele, cu toate că, în urmă cu aproape două luni, oficialii din Educaţiei promiteau taxe mai mici în învăţământul privat. Asta după ce Guvernul a promis că va respecta Legea educaţiei şi va acorda 926 lei de elev şcolilor private.

„Îmi manifest convingerea că vor scădea taxele, începând cu luna septembrie a acestui an”, declara ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Acesta promite, însă, că va încarca să scutească de impozit pe profit toate unităţile de învăţământ.

„Vom susţine tratament egal între instituţiile de învăţămînt superior, ceea ce sperăm să se întâmple prin modificarea acestui articol la nivelul Codului fiscal”, a adăugat Sorin Câmpeanu. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până vineri dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până vineri dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis joi, 9 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până vineri dimineața, la ora 8:00. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea