Din 2014, țăranii români nu mai pot vinde laptele în piețe. În schimb au drept de muncă în toate țările UE
Începând cu 1 ianuarie 2014 statul român le interzice micilor producători autohtoni să vândă ân piețe laptele. Astfel, începând cu noul an, în România nu se mai poate comercializa decât laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, ceea ce înseamnă că ţăranii români se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde produsele lor în pieţe. În România sunt aproximati 800.000 de crescători de vaci. Pentru a fi sprijiniţi de Guvern, oamenii trebuie să se asocieze. Ei vor fi nevoiţi să investească în echipamente foarte scumpe, pentru a reduce numărul de germeni, sub 100.000/ml şi de celule somatice, sub 400.000/ml.
În același timp, de la 1 ianuarie 2014 pentru români au fost ridicate restricțiile privind accesul pe piața muncii în toate țările membre UE.
O altă măsură care intră în vigoare de la Anul Nou permite cumpărarea terenului agricol de către cetățenii UE. Spre deosebire de România, Bulgaria a prelungit interdicția cumpărării de către străini a pământului agricol. Comisia Europeană a avertizat Bulgaria că vor urma consecințe în urma acestei decizii, dar nu a precizat la ce se referă. Președintele Bulgariei, poate, în teorie, să blocheze această lege.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Politică Administrație
Comunicat de presă | Voicu Vușcan, deputat PSD de Alba: Legislația trebuie să ofere agențiilor din domeniul agricol pârghiile necesare
Voicu Vușcan, deputat PSD de Alba: Legislația trebuie să ofere agențiilor din domeniul agricol pârghiile necesare Agricultura românească are nevoie de sprijin, fie că discutăm despre producătorii de cereale, despre crescătorii de animale ori despre industria de procesare. Trebuie să producem mai mult și mai eficient, astfel încât întregul sector să fie transformat din unul […]