Rămâi conectat

Politică Administrație

Din 16 septembrie, elevii din Alba Iulia vor circula gratuit cu autobuzele STP

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vot in CL Alba IuliaProiectul de hotărâre inițiat de consilierii PSD Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan și Vasile Crișan, privind aprobarea acordării unor facilități la transportul public local de persoane pentru elevii cu domiciliul în municipiul Alba Iulia a fost aprobat vineri, în ședința de Consiliu Local.

Dezbaterea a fost destul de aprinsă și proiectul cât pe ce să fie amânat deoarece nu au fost precizate sursele de finanțare, având în vedere că este vorba despre un efort bugetar de 1.799.955 de lei. De asemenea, discuțiile s-au purtat și în jurul legalității acordării unei asemenea facilități care se traduc în subvenții acordate către STP (un subiect destul de sensibil pentru unii dintre consilierii locali).

În total este vorba despre aproximativ 8.950 de elevi pentru care Consiliul Local Alba Iulia va suporta costurile unui abonament întreg (de 67 de lei), care în prezent beneficiau de o reducere de 50%, acordată de Ministerul Educației.

În final hotărârea a fost adoptată cu o largă majoritate de voturi, aleșii locali fiind încurajați probabil și de îndemnul primarului Mircea Hava care a declarat că în opinia sa este o decizie foarte bună și, după rectificarea bugetară, se vor găsi resurse pentru a fi susținută financiar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea