Diferențele de preț la chirie în marile țări europene: Franța, Anglia, Germania, Spania și altele. În România, chiriile s-au majorat cu circa 30% în ultimul deceniu
Diferențele de preț la chirie în marile țări europene: Franța, Anglia, Germania, Spania și altele. În România, chiriile s-au majorat cu circa 30% în ultimul deceniu
Una dintre marile probleme ale Uniunii Europene este creșterea semnificativă a chiriilor din ultimii ani, mai toate țările confruntându-se cu un asemenea fenomen.
În România, chiriile s-au majorat cu circa 30% în ultimul deceniu.
Chiriile au crescut în mai toate țările Uniunii Europene din cauza mai multor factori care au produs o oarecare criză economică și, implicit, creșteri de prețuri, inclusiv din cauza inflației.
Dacă în România chiriile s-au majorat cu circa 30% în ultimul deceniu, există țări în Uniunea Europeană unde chiriile pur și simplu au explodat, majorându-se și cu peste 200%.
Trebuie însă precizat că cele mai mari creșteri de prețuri la case și chirii s-au înregistrat în statele care au intrat după 2000 în Uniunea Europeană, respectiv în state precum Lituania și Estonia.
Culmea, există și state unde chiriile au scăzut, două dintre acestea fiind Grecia și Cipru, țări unde au scăzut inclusiv prețurile la case.
Cât costă chiria în Franța, Anglia, Germania, Spania și alte țări din Europa
Ultimele cifre oficiale arată că în București, de exemplu, chiria medie pentru un apartament cu două camere este undeva la 340 de euro, însă aceasta poate să ajungă inclusiv la 400 sau chiar 450 de euro.
Ca și termen de comparație, în Paris este greu să găsești ceva sub 550 de euro, dar se poate ajunge chiar și la peste 1.000 de euro pe lună, pentru a închiria un apartament cu două camere.
În Londra, prețurile sunt și mai mari și pornesc chiar de la 500 de lire sterline pentru o singură cameră, dar prețul mediu pentru un apartament poate să ajungă și la circa 1.700 de lire sterline.
În Berlin, prețurile sunt mai accesibile. Deși există o diferență între apartamentele închiriate în blocuri mai vechi și apartamentele închiriate în blocuri mai noi, prețul mediu este undeva la 700-750 de euro pe lună. Chiar și așa, vorbim despre un preț dublu față de cel mediu al chiriilor din București.
sursa: observator.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]