DGASPC Alba: Ziua dăruitorilor de timp şi pasiune. Mulţumiri voluntarilor din judeţ pentru implicare
În data de 5 decembrie a fiecărui an este sărbătorită Ziua Internaţională a Voluntariatului. Autorităţile administraţiei publice locale promovează şi susţin organizarea de evenimente dedicate acestei zile. Voluntarul dăruieşte cu iubire, timp şi pasiune oamenilor. Timpul, cea mai preţioasă resursă a omului şi flacăra arzătoare a pasiunii sunt darurile acordate copiilor, tinerilor, persoanelor adulte şi vârstnice aflate în cele mai diverse situaţii.
Mulţumim public voluntarilor Vişan Ovidiu Daniel, Cujerean Letiţia, Vintilă Dorina, Şandru Gheorghe, Popa Andrei Cristian, Opric Alina Alexandra şi Nagy Tatiana Ida, pentru sprijinul acordat beneficiarilor serviciilor sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în anul 2014.
Există un paradox: la terminarea studiilor experienţa profesională cerută de angajator lipseşte şi atunci nu este angajat un absolvent. Pentru tinerii absolvenţi voluntariatul este o cale de dobândire a competenţelor cerute de angajatori. Potrivit Legii nr. 78 din 24 iunie 2014 – privind activitatea de voluntariat în România, activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.
Minim 120 de ore de voluntariat, este un interval de timp adecvat pentru exersarea şi/sau dezvoltarea unor competenţe cheie din cele opt competenţe cheie pentru învăţarea de-a lungul întregii vieţii: aptitudini şi competenţe lingvistice (în limba maternă); aptitudini şi competenţe lingvistice (în limbi străine); aptitudini şi competenţe matematice; aptitudini şi competenţe ştiinţifice şi tehnologice; aptitudini şi competenţe de învăţare (learning to learn); aptitudini şi competenţe civice, interpersonale, interculturale şi sociale; aptitudini şi competenţe antreprenoriale şi aptitudini şi competenţe de exprimare culturală.
FOTO: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii