Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Dezvăluirile unui preot din Ierusalim: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă

Ioana Oprean

Publicat

în

”Dumnezeu face minuni, dar nu pentru plăcerea celor din jur”, spune un preot, reprezentant al Patriarhiei Armene la Ierusalim. Preotul Samuel Agoian a afirmat că Lumina Sfântă este aprinsă de la un felinar cu ulei.

Preotul armean a declarat unui jurnalist israelian că nu există nimic mistic în Flacăra Sfântă. Conform SputnikNews, candele cu focul sacru sunt aprinse de la un felinar cu ulei. ”Dumnezeu face minuni, dar nu pentru plăcerea celor din jur,” a declarat Agoian.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Citește și: mesaje de Paște

Unul dintre reprezentanţii Bisericii Copte ce se afla lângă prelat a cerut imediat jurnaliştilor să oprească filmarea. Însă prelatul a declarat că reprezentanţii copţi nu sunt prezenţi la ceremonia de Înviere, spre deosebire de cei armeni. ”Închideţi camerele imediat,” a strigat unul dintre preoţii copţi.

Flacăra Sfântă reprezintă lumina miracolului Învierii lui Iisus. Acesta apare în perioada Paştelui ortodox după rugăciunile Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, a clerului şi a miilor de pelerini.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14.20 în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Patriarhul Ierusalimului a intrat în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos având în mâini 33 de lumânări neaprinse, acest număr simbolizând vârsta pe care o avea Iisus atunci când a fost răstignit.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

În timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige, potrivit Patriarhiei Române.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea