Opinii - Comentarii
Dezvăluirile unui preot din Ierusalim: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă
”Dumnezeu face minuni, dar nu pentru plăcerea celor din jur”, spune un preot, reprezentant al Patriarhiei Armene la Ierusalim. Preotul Samuel Agoian a afirmat că Lumina Sfântă este aprinsă de la un felinar cu ulei.
Preotul armean a declarat unui jurnalist israelian că nu există nimic mistic în Flacăra Sfântă. Conform SputnikNews, candele cu focul sacru sunt aprinse de la un felinar cu ulei. ”Dumnezeu face minuni, dar nu pentru plăcerea celor din jur,” a declarat Agoian.
Citește și: mesaje de Paște
Unul dintre reprezentanţii Bisericii Copte ce se afla lângă prelat a cerut imediat jurnaliştilor să oprească filmarea. Însă prelatul a declarat că reprezentanţii copţi nu sunt prezenţi la ceremonia de Înviere, spre deosebire de cei armeni. ”Închideţi camerele imediat,” a strigat unul dintre preoţii copţi.
Flacăra Sfântă reprezintă lumina miracolului Învierii lui Iisus. Acesta apare în perioada Paştelui ortodox după rugăciunile Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, a clerului şi a miilor de pelerini.
Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14.20 în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.
Patriarhul Ierusalimului a intrat în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos având în mâini 33 de lumânări neaprinse, acest număr simbolizând vârsta pe care o avea Iisus atunci când a fost răstignit.
Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.
În timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige, potrivit Patriarhiei Române.
Sursa: realitatea.net

Opinii - Comentarii
20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte
20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte
ONU a declarat ziua de 20 mai ca Ziua Mondială a Albinei. Este în continuare un mister de ce dispar aceste insecte – dar este o preocupare constantă a oamenilor de ştiinţă. Şi chiar şi a cancelarului german Angela Merkel, în ciuda tuturor problemelor internaţionale stringente.
În acest laborator al Universităţii din Graz, cercetătorii caută soluţii pentru stimularea albinelor. Micile piese albe pe care le vedeţi în imagine sunt de fapt un fel de roboţi, care ar trebui să influenţeze micile vieţuitoare.
„Cele trei feluri în care roboţii afectează albinele sunt temperatura – aceste plăci de metal, care în mod normal ar fi acoperite cu ceară, pot fi încălzite, iar albinele sunt atrase de căldură. Sunt apoi aceste fante, pe unde se suflă foarte delicat aer cald, care redistribuie albinele acolo când sunt într-un loc în care nu le vrem Şi vibraţia pe anumite frecvenţe, un semnal la care albinele reacţionează” – Martina Szopek – cercetător, universitatea din Graz.
Albinele sunt o problemă peste tot în lume: micile insecte nu mai polenizează – şi astfel, culturi întregi sunt compromise.
Cancelarul Angela Merkel a înfruntat fără rezerve râsetele din Bundestag şi, după referiri la Iran şi Coreea de Nord, i-a îndemnat pe politicieni să nu ignore problema albinelor
„Aş vrea să închei cu ceva pe care mulţi l-ar putea considera nesemnificativ dar care eu cred că este foarte important: Pe 20 mai, săptămâna viitoare, vom marca pentru prima oară Ziua Mondială a Albinelor” – Angela Merkel – cancelarul Germaniei
Germania este printre suporterii cei mai activi în interzicerea neonicotinoidelor, pesticide care fac rău albinelor. România se opune acestor restricţii totale, pentru că ne-ar afecta grav productivitatea anumitor culturi agricole expuse dăunătorilor, mai ales cele de porumb.
Opinii - Comentarii
19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”
19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”
Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.
Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.
“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.
Opinii - Comentarii
16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România
16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România
Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.
O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.
Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022
Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.
Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.
„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).
Sursa: descopera.ro
-
Opinii - Comentariiacum 9 minute
20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte
-
Curier Județeanacum 15 ore
FOTO| Depunerea jurământului de credință a primului preot militar la Jandarmeria Alba. Cine este părintele Dorin Ursu
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
LIVE VIDEO| PROTEST la Spitalul din Aiud: Care sunt doleanțele celor peste 60 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei
-
Actualitateacum 20 de ore
Modernizarea Transalpinei de Apuseni: Contract de 15 milioane de euro, reziliat de CJ Alba
-
Curier Județeanacum 23 de ore
21-22 mai: Cel mai mare festival dedicat promovării sportului de masă ajunge la Alba Iulia. Accesul și participarea sunt gratuite. Programul evenimentului
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Cristian Orădan, directorul general Elit: „Păstrăm cu grijă standardele înalte de calitate, pentru a ne consolida poziția de top în industria alimentară”
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Medicul Țuhașu, cu lacrimi în ochi la protestul de la Spitalul Aiud: „Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate”
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Protest la Spitalul din Aiud. Medicul Hurani Majid alături de personal: „Trebuie să găsim o soluție, copiii aștia au lucrat aici un an, un an jumate și unii dintre ei au pierdut 5 ani din viață”
-
Ştirea Taacum 22 de ore
FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia: Costuri de 10 ori mai mari, pentru administrația locală, față de cele prevăzute inițial
-
Ştirea zileiacum 11 ore
Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț
-
Actualitateacum 16 ore
200 de zile-amendă în valoare de 40.000 de lei pentru fostul deputat AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, după ce a divulgat date din o anchetă pe internet