Dezbatere furtunoasă în Consiliul local Cugir pe tema infrastructurii din Cindeni

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Dezbatere incendiară la şedinţa Consiliului local al oraşului Cugir desfăşurată miercuri la sediul primăriei locale. Mai mulţi locuitori din zona Cindeni a oraşului au venit hotărâţi să ceară socoteală administraţiei locale în legătură cu infrastructura dezastruoasă pe care o are respectivul cartier, dar şi pentru starea deplorabilă în care se găseşte Râul Cugir. Oamenii au acuzat indiferenţa autorităţilor faţă de străzile Dealului, Şurianu, Mihai Viteazul, I. Budai Deleanu, Zorilor unde nu s-a intreprins nimic până în prezent, nici pentru introducerea canalizării, nici pentru reabilitarea drumurilor. „Am venit să vă întrebăm ce aveţi de gând cu noi, pentru că aşa cum ne trataţi acum, ne simţim abandonaţi. Constatăm că veniţi în Cindeni doar în timpul campaniei electorale, să vă acordăm voturile, după care ne uitaţi”, spunea Herlea Crăciun (str. Dealului). Un alt localnic (Zapodean) susţine că cetăţenii au plătit camioane cu piatră concasată pe care au pus-o pe stradă pentru ca maşinile să poată circula. În opinia sa, cine are maşină 4×4 poate circula, cine nu, merge pe jos. O altă localnică (str. Zorilor) i-a cerut primaruluI Adrian Teban să facă ce a făcut la Vinerea (locul de baştină al edilului), localitate care are şi apă potabilă şi canalizare şi străzi asfaltate iar în Cindeni s-a făcut prea puţin. Unii dintre cetăţenii prezenţi i-au reproşat primarului că nu gestionează problemele din cartier, că doar în campanie umple Cindeniul cu excavatoare şi buldozere, iar după alegeri le retrage şi totul arată ca înainte.
S-a adus în discuţie situaţia străzii I. Budai Deleanu, principala arteră de circulaţie în zonă, executată parţial cu piatră cubică, calitatea lucrărilor fiind sub orice critică. Şi pe această stradă, spunea Herlea, s-au abandonat lucrările iar materialele lăsate la voia întâmplării se fură în fiecare zi.
N-a scăpat de tirul acuzelor nici Râul Cugir, pe a cărui albie creşte o adevărată pădure iar gunoaiele aruncate în râu au devenit obstacole în calea apelor (Kis Zoltan, str. I. Budai Deleanu). La problemele ridicate, primarul Teban i-a asigurat pe cei prezenţi că există un program pentru zona Cindeni de 10 milioane de euro pentru canalizare şi străzi, ce urmează să ia startul cel mai târziu în primăvara anului viitor, lucrările urmând să fie finalizate în 2014. „Contractul de finanţare a întârziat, dar în toamnă va avea loc licitaţia, după care demarăm proiectul”, a declarat Teban.
În ceea ce priveşte situaţia Râului Cugir, domnia sa a spus că este problema Apelor Române, instituţie faţă de care a făcut demersurile ce se cuvin, dar care nu a răspuns solicitărilor primăriei. Legat de reproşul că primarul le cere doar votul fără să-i ajute cu ceva, Teban le-a răspuns celor din Cindeni cât se poate de calm. „Îmi este indiferent votul dumneavoastră, că oricum nu m-aţi votat niciodată”.
Constantin PREDESCU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

35 Comentarii

viorel 2 septembrie 2011 at 20:41

extraordinar cat tupeu, tu in calitate de primar cum poti sa raspunzi asa ,deci clar acest individ urmareste doar votul, cat despre programul de 10 mil de euro a avut grija sa ia startul tarziu in primavara exact inainte de alegeri campanie ieftina si se mai plange ca nu ia fonduri , pai fondurile nu iau drumul cindeniului, raului mic, raului mare, si a alte cartiere din cugir ci iau drumul vinerii ca acolo are el electorat, prosti sunteti cugirenilor.

pt voi toti 4 septembrie 2011 at 17:04

Bai Viorele, de ce nu zici tata ce a facut Voicu al vostru in doua mandate? NIMIC. Daca urma tot unul ca Voicu, Cugirul arata ca acum 10 ani. Incercati sa-l atacati pe primar cu ceea ce nu a facut, dar nu ziceti nimic de toate realizarile din ultimii ani.

un cujerean 2 septembrie 2011 at 20:51

Herlea Craciun nu este cumva sindicalistul care a pus umarul la demolarea UMC-ului? Daca vrea ca riul Cugir sa fie curat ar trebui ca el si alti bastinasi din zona sa nu mai arunce seara roabele de gunoi si gainile moarte in riu, ca nu sta nime dupa fundul lor sa curete.

Cristi 3 septembrie 2011 at 9:12

Vaiii ce primar avem.Imi e rusine ca traiesc in acest oras.Sper doar ca la urmatoarele alegeri Cugirenii sa deschida ochii si sa nu il mai voteze pe acest HOT!!! RUSINE TEBANE PT DECLARATIILE TALE.Ai distrus acest oras si ti-ai batut joc de Cugireni fara nici o rusine!HOTULEEEEEEEEEEEEEEE

xxl 3 septembrie 2011 at 19:19

semnat: BIROUL DE PRESA AL PDL Cugir
dez-informator C-tin Predescu.

PDL-ist 5 septembrie 2011 at 14:34

PDL CUGIR nu are birou de presa asa cum are pnl

ioan 3 septembrie 2011 at 19:30

pt xxl va cam doare adevaru si tipic vorbiti de altii

xxl 3 septembrie 2011 at 19:43

ce sa vb de altii? cunoscand participantii la acea sedinta mi-e greu sa cred acest gest (de sinucidere politica) al primarului din cugir. mai ales in preajma alegerilor.
ma refer strict la ultima fraza din articol.
nu comentez celelalte fapte ale primarului ca ar fi prea multe de comentat. nici pe cele ale celui mai special administrator si ale clicii lui.

xxl 3 septembrie 2011 at 19:49

si oricum, starea zonei cindeni e deplorabila….

„O altă localnică (str. Zorilor) i-a cerut primaruluI Adrian Teban să facă ce a făcut la Vinerea (locul de baştină al edilului), localitate care are şi apă potabilă şi canalizare şi străzi asfaltate…… ”
apa potabila are si Cindeniul de multa vreme, canalizarea lipseste atat din Vinerea cat si din anumite zone din Cindeni, asfalt la Vinerea este doar pe o strada, care s-a pus pe vremea cand gunoiul menajer se depozita la halda din vinerea pentru a facilita accesul masinilor de la salubritate in timpul iernii (nu puteau urca).
in rest sanatate celor care spun (scriu) adevarul!
PS
C.P. nu uita sa treci pe la caserie.

gogu 3 septembrie 2011 at 20:52

ajunge mai greu pe la caserie ca are o leaca de reumatism de cand cu baia in vana cu apa rece, dar ajunge negresit!

Radu Rosu 5 septembrie 2011 at 15:42

1. Nu imi vine sa cred ca in ziua de azi mai este bagat in seama un comunist ca Predescu. Daca nu era scoala de partid probabil nu am fi stiut de existenta lui.
2. Toate rahaturile pe care Predescu le scrie in ziarul Unirea sunt comandate de administratorul special. Din articolele lui rezulta ca pentru tot ce s-a facut bine in Cugir trebuie sa multumim „extraordinarilor” pdl-isti (imi vine sa rad), iar pentru tot ce nu s-a putut face trebuie sa dam vina pe primarie(fara sa vada cauzele obiective).
3. Daca dupa toate cele intamplate in ultimii ani cineva mai crede in pdl inseamna ca ne meritam soarta.

Lany 3 septembrie 2011 at 23:23

Hotule de primar
Ai furat pamant de la vinereni si pe un deal si pe altul.ti-ai facut cabana si pescarie pe dealul,,gorunilor si ti-ai tras si apa de la reteaua publica.Ai facut spectacol de folclor aproape de cabana ta la Vinerea pe bani grei.Ai vila la Sugag si la Timisoara.Esti la fel ca tatal tau care a luat categoriile numai pe vitei.Primar nenorocit ai fost omul lui Dumnezeu dar acum esti omul …. banului.Ai atatea masini cu bani furati. manci cu zece guri si tu si familia ta. Pentru toate astea ai sa dai socoteala si tu si copiii tai si copiii copiilor tai.Daca nu mai iesi primar o sa iasa la iveala dosarele tale penale.Nici vinerenii no sa te mai voteze nicidecum cujerenii.

Cristi 4 septembrie 2011 at 8:40

Ai perfecta dreptate.Sper sa iasa Cugirenii la vot si sa nu mai iasa hotul asta neneorocit.Vinerean imputit.Scuzati limbajul dar cand aud de Teban nu pot sa ii cataloghez alte cuvinte!

xxl 4 septembrie 2011 at 20:05

esti un pic rasist si xenofob.
sa stii ca daca nu era vinerea cugirul nu primea titulatura de oras asa de repede.
si vinerenii platesc impozite sitaxe deci au si ei drepturi.

dar tu esti un PDList prost. scuzati pleonasmul.

xxl 4 septembrie 2011 at 23:39

nu stiu de unde ai dedus tu ca-i iau apararea.
observ ca ai o obsesie cu furatul.

sa-ti explic cum stau lucrurile: la cum e legislatia in momentul de fata primarul, oricare ar fi el nu poate delapida (a se citi FURA) bani. bugetul e cunoscut, e public si orice cheltuiala din buget se face cu acordul consiliului local.

acum hai sa-ti explic de unde se pot face bani: DIN COMISIOANE.
Prin licitatii aranjate, de ex pt o lucrare care in realitate costa 100 lei la intelegere cu participantii la licitatie (e unul ales dinainte care mai vine cu alti 2 participanti care sa faca figuratie) se adjudeca la 120 lei. cu obligatia NESCRISA ca cei 20 lei sa-i revina primarului sau apropiatilor acestuia care-l sustin.

asa a reusit cel pe care-l huliti atat sa stranga ceea ce a strans.

dar ca sa ajungi sa comisionezi ceva TREBUIE SA FACI CEVA LUCRARI, proiecte pentru comunitate, ca sa ai ce comisiona.

personal nu am nimik impotriva acestei practici care e generalizata la nivelul romananiei si nu numai.

oricum impozitele le-am platit IMPORTANT E SA SE FACA CEVA CU ACEI BANI chiar daca e un pic mai scump decat in realitate. nu e tocmai ortodox dar e preferabil decat sa se toace banii pe prostii (vezi cazul CSO ca e de actualitate) si sa nu se vada nimik in urma.

comisionarea de genul acesta se face de multa vreme si o sa se faca inca o buna perioada de acum incolo fara greturi.

problema e ca unii s-au saturat la se linga pe bot in timp ce altii comisioneaza, si vor si ei la ciolan.

la asta se rezuma tot.

xxl 5 septembrie 2011 at 0:07

stai linistit ca daca acum nu l-au prins cat pdl-ul trage sforile la DNA chiar nu vad cum o sa-l mai prinda. poate doar dintr-o intamplare.
nu are imunitate. nu trebuie sa astepte sa nu mai fie la primarie pentru a-l inhatza.

Cristi 4 septembrie 2011 at 8:38

xxl Bai, nu iti e rusine asa umpic sa vb!? Toata lumea vede cu ochiul liber ce e facut pt Vinerea Teban si tu vii sa scrii pe aici kkaturi!!!Si ai omis o strada din Vinerea :))) sau nu stii de care e vb ?:))

xxl 4 septembrie 2011 at 19:38

singura strada asfaltata din vinerea (in afara de str. principala) este str. teiului care duce pe deal catre halda de gunoi.
nu vin sa scriu kkturi dar iti pot da tie daca vrei. n
nici nu iau aparerea primarului ca nu am de ce.
am avut pretentia doar sa se scrie adevarul.

si stai linistit ca daca la anul se schimba primarul si la consiliul judetean o sa fie altul de alta culoare politica decat cea a primarului din cugir la fel o sa facem foamea ca si acum.
pana nu se schimba legea o sa fie mari probleme in alocarea transparenta a fondurilor, nu doar catre primarii care au culoarea politica a presedintelui consiliului judetean.
si o sa mai treaca 4 ani de austeritate.
ganditi ceea ce scrieti.

xxl 4 septembrie 2011 at 23:49

prost-ovane daca poti dovedi ceva atunci fa-o!
tu chiar crezi ca nu s-au tras sfori din partea PDL ca sa-l inhate pe primar?!? s-au tras si chiar foarte multe. dar cam degeaba.
asa ca Rosianu si ai lui de suparare s-au retras pe la Uzina, ca doar acolo au mai gasit loc si asteapta 2012.
nu sa vina sfarsitul lumii, ci asteapta alegerile sa se instaleze ei la primarie. Comisionar sef.

deocamdata-s doar vise. si la ce oameni aveti, tot vise o sa ramana.

daca ai tupeu sa-ti declari adevarata identitate, pot sa pun pariu cu tine ca tot raspopitul o sa ne conduca in urmatorii 4 ani.

de ce?

pt ca PSD-ul nu are oameni capabili sa ia primaria si mai sunt si aliati cu PNL. o sa fie candidatul comun.
iar PDL nu are oameni care sa poata sa-i ia fata lui teban (rosianu?!? morariu?!? trutza?!? raditoiu?!? suciu(ii)?!? – mai bun e voicu ca de bine de rau ala scoate 2 vorbe din gura fara a le avea pregatite in prealabil) care mai e sprijinit si de 2 partide. daca ar candida independent ar obtine cel maibun scor.
pt ca suntem plini de nonvalori.

xxl 5 septembrie 2011 at 0:38

am scris asa pentru a evita filtrul folosit de pagina pt astfel de cuvinte. nu voiam sa-mi fie editat comment-ul pentru ca tu sa intelegi ceea ce voiam sa-ti trasmit.

si am auzit ulterior ce s-a strigat dupa alegeri. doar ca in loc de „cugireni” era „pdl-isti”

iar daca si amaratul asta al carui partitd e acum in opozitie mai are oameni care sa-i apere curul acolo sus ce sa mai zic de cei care-s acum la guvernare?

inseamna ca s-a dus draq romania.

bostane!

xxl 5 septembrie 2011 at 0:46

analfabete = analfabetule ?!?

clacsonezi = claxonezi ?!?

limba romana-i o arta. dar se vede ca tu nu esti artist. esti doar un pupincurist. si atat.

xxl 4 septembrie 2011 at 19:49

si chiar nu vad prin ce schimbari majore a trecut vinerea in ultimii 7 ani, in afara de acea strada asfaltata (cu banii bugetului local) si lucrarea de introducere a apei curente menajere (canalizare nu este din cauza lipsei statiei de epurare) realizata din fonduri europene

xxl 5 septembrie 2011 at 1:03

dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi.
ce ziceam eu si ce ai inteles tu….

pt voi toti 4 septembrie 2011 at 16:56

Toti cei care ati scris pana acum aparati interesele partidelor care va hranesc. Chiar credeti ca oamenii de rand nu vad toate lucrurile bune care s-au facut in localitate? Nu va mai straduiti atata! Electoratul de rand nu sta pe forumul de la Unirea. Nu-l intereseaza. Dar il intereseaza faptul ca in fata blocului are unde isi parca masina, ca poate sa se plimbe intr-un parc frumos, ca bulevardul este minunat. Il intereseaza si faptul ca in toate scolile conditiile au crescut simtitor, ca, in sfarsit, copiii pot practica un sport, ca pot vedea un spectacol. Voi cei care scrieti nu ati facut nimic ppentru localitatea asta. Daca nu era Teban, Cugirul nu avea nici parcuri, nici casa de cultura, nici club sportiv si nici SPITAL. Asa ca ……mucles.

alin 4 septembrie 2011 at 18:19

care spital? cel in care oamenii cu dare de mana din oras au renovat cateva saloane? care masina? pe tine ce te doare ca iti poti parca masina sau ca strazile din oras arata ca dupa razboi? care parcuri frumoase? cele pline de dale? care scoli si licee? cele care nu au apucat sa fie terminate datorita hotiilor? care sport? doar prietenii unora au dreptul la sport! care cultura? cea de pe deal de la vinerea in detrimentul celor din oras? care club sportiv = spalare de bani? care echidistanta tu sclavul celor de mai sus care aperi interesul partidului care te hraneste? pe mine ma intereseaza parcuri, cultura, sport cand eu nu am ce sa pun pe masa din lipsa locurilor de munca?

alex 4 septembrie 2011 at 18:38

Locuri de munca exista, doar ca omul nu doreste sa lucreze atata timp cat primeste ajutoare de la stat (pensie, somaj, VMG). Romanii, decat sa munceasca cu forme legale, pentru bani putini prefera sa primeasca bani de la stat si mai putini, dar sa stea acasa si sa asculte manele. De ce sa incerce sa munceasca ceva? Poate s-ar dovedi ca se pricepe la acel lucru, si ar ajunge sa castige mult mai mult….dar na, e greu sa incerci sa faci cu adevarat ceva, cel mai simplu e sa stai acasa si sa critici tot ce fac altii, dand vina pe ei pentru lipsa ta de initiativa. Daca esti nemultumit de ceva, ar fi bine sa incepi sa faci ceva in acel sens…nu esti multumit de primar/ consilieri, organizeaza o miscare de protest alaturi de oamenii care gandesc ca tine, si fa-ti cunoscute astfel ideile in opinia publica. Asa ar fi mult mai simplu sa schimbi ceva, dar pt asta iti trebuie curaj, determinare si initiativa…lucruri care de obicei le lipsesc romanilor, si fara de care oricate locuri de munca/ oportunitati ar fi disponibile, lumea tot imposibila ar parea pt ei.

orie esti orb, ori esti PDL-ist 4 septembrie 2011 at 19:00

Spitalul ala, bai frate, care acum ar fi fost inchis daca primarul nu facea suficiente valuri incat PDL-ul sa se teama de pierderea definitiva a electoratului din Cugir. In rest, cetatenii VADDDD ce s-a facut.

xxl 4 septembrie 2011 at 19:43

din cate retin guvernul PDL a venit cu propunerea inchiderii spitalului.
Comunitatea locala a obtinut cu greu mentinerea acestui spital (lademersurile PNL).
greul de acum incepe: asigurarea finantarii si a cadrelor medicale pt minima functionare a spitalului.
pacat ca de aici unii nu pot scoate bani cum scot de la CSO ca am vedea lucrari de mare anvergura.
se moare cu zile la spital dar ne mandrim cu echipa de fotbal a orasului. nu e rau sa investesti in sport dar sunt alte prioritati in momentulde fata.

xxl 5 septembrie 2011 at 0:01

si cine conduce DNA-ul nu voi?!?
daca aveati cu ce sa-l inhatati o faceati de mult.
baiatul daca-si trage partea o face cu cap.

si fii barbat si nu de mai ascunde sub diverse pseudonime ca doar tot ala esti.
ai fost si ramai un pdlist frustrat care refuleaza ineptiile conducatorilor. ai sictir!

si stai linistit ca nu-s membru al niciunui partid citat mai sus.

xxl 4 septembrie 2011 at 23:57

hai sa plece teban sa venim noi la furat.
lasa ca clica PDL se ghiftuieste pe la UMC si pe la FAC.
stai linistit ca asa cum sunt unii asa-s si ceilalti.
dovada?
uite-o:
la primarie s-a umplut de oamenii lui teban. de la rude la membrii de partid.
la umc si fac toate angajarile sunt de aceeasi culoare: portocalie (viitoare verde). plus rudele care si ele sunt membrii aceluiasi partid.
mai intreaba si tu pe la sedinte cand (daca) te duci. mai citeste si doctrina partidului nu lua de bune toate frustrarile celor care te conduc. stii bine la cine ma refer.

PS
chirila chiar avea tupeu la tras partea (a se citi oo).

xxl 5 septembrie 2011 at 0:28

FRATE DAR TU SUFERI NU GLUMA!

xxl 5 septembrie 2011 at 0:50

iti asumi ceea ce ai postat mai sus?
sa-ti reamintesc : „=cugirenii adevaratii sint prosti=”

multumim!
inseamna ca tu nu esti cugirean. ca doar nu esti prost.

xxl 5 septembrie 2011 at 1:05

esti cugirean adevarat. tu ai zis-o!

ciucurel marius 5 septembrie 2011 at 9:13

Ba ciucurele, daca ai frustrari nu te mai vaicari ba forumuri sub diverse pseudonime, CHIRILA ….etc

xxl 5 septembrie 2011 at 17:55

pacat ca adminul i-a sters postarile (refularile).
nu le are pe toate la bila. inclin sa cred ca e ciucurel, ca doar acum liber fiind isi omoara timpul cu forumul de la unirea. si viseaza in continuare la america.

Comentariile sunt oprite