Dezbatere cu scandal la bugetul de stat pe 2013 – PDL a părăsit sala de plen
Parlamentarii democrat-liberali au părăsit sala de plen în care au loc dezbaterile pe proiectul bugetului de stat 2013. Anunțul a fost făcut de preşedintele PDL Vasile Blaga care a explicat că reprezintanții partidului protestează în acest fel faţă de faptul că o parte din amendamentele depuse la proiectul bugetului nu se ma regăsesc în anexe şi nu pot fi susţine în plenul reunit, în ciuda unei înţelegeri anterioare putere – opoziţie.
Liderul PDL a avertizat că aleşii democrat-liberali nu vor participa nici la votul final asupra bugetului dacă amendamentele lor nu vor fi reintroduse în anexe. Pe de altă parte, Blaga s-a arătat convins că USL va reacţiona şi va reintroduce amendamentele.
Dezbaterile asupra Legii bugetului de stat au continuat astăzi, 6 februarie, după ce ieri Parlamentul României a finalizat, marţi, 5 februarie, dezbaterile generale şi a adoptat toate cele 54 de articole ale Legii bugetului de stat pe anul 2013, majoritatea în varianta comisiilor de buget-finanţe din cele două Camere. Niciun amendament al opoziţiei nu a fost aprobat.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Camera Deputaților, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 98.182, 5 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 116.359,3 milioane lei, cu un deficit de 18.176,8 milioane lei.
În cadrul dezbaterilor de marți au mai fost adoptate primele două anexe care fac parte integrantă din lege, precum şi alocaţiile bugetare pentru următorii ordonatori principali de credite: Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, ÎCCJ, Curtea Constituţională, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Avocatul Poporului, CNSAS şi CNA.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece”
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece” Premierul Ilie Bolojan şi vicepremierul Dragoş Anastasiu au anunţat azi, într-o conferinţă de presă de la ora 18:00, ce măsuri vor fi luate în cazul companiilor de stat. Premierul […]
Concediul de maternitate 2025: Calculul indemnizației, beneficiari și acte necesare. Cât pot sta mamele acasă după naștere și ce este stimulentul de inserție
Concediul de maternitate 2025: Calculul indemnizației, beneficiari și acte necesare. Cât pot sta mamele acasă după naștere și ce este stimulentul de inserție În 2025, regulile privind concediul de maternitate rămân esențiale pentru proaspetele mame care doresc să beneficieze de sprijin financiar și timp dedicat copilului. Indemnizația se calculează în funcție de veniturile realizate anterior nașterii, iar […]