Mircea Trifu: Despre „generaţia de revoluţionari”
În anii războaielor mondiale sute de mii de români şi-ai pierdut copiii, familiile, dintr-o singură chemare – un sentiment patriotic atât de puternic aflat la rădăcina fiinţei naţionale care a făcut să dăinuim aici peste veacuri. Unii s-au dus voluntari în anii ’40 şi au trecut Prutul… Tot pentru patrie. A urmat apoi prigoana roşie şi alte sute de mii de români au înfundat puşcăriile trecând prin ani grei de tortură şi plătind încă o dată pentru această moştenire mistică, că-şi iubesc patria.
În ’89, din acelaşi sentiment, acelaşi spirit românesc a ieşit în stradă cu pieptul gol în faţa mitralierelor ascunse după ferestrele prefecturilor din toată ţara. Unii au plătit cu viaţa… Când în dimineaţa zilei de 22 Decembrie am aflat că Ceauşescu a fugit, am considerat misiunea încheiată. Ne-am dus acasă împăcaţi că am participat la o clipă de demnitate, cu inimile încărcate de un sentiment greu de descris. Câţiva, au rămas acolo şi s-au înghesuit pe scările Prefecturii să ajungă în birourile fostei nomenclaturi cât mai repede. De a doua zi au început să împartă pe diferite criterii apartamente şi case naţionalizate. Apoi, au început să pretindă bani de la statul român legitimându-se singuri cu titulatura de „revoluţionar”.
Nu mi-aş fi imaginat atunci că rebuturile umane produse de comunism de abia începând cu 22 decembrie 1989 vor începe să arate calităţile „omului nou” – marele produs al celor peste 40 de ani de comunism.
„Omul nou” vrea să i se plătească sentimentul patriotic, el vinde la tarabă iubirea de ţară, distruge ce-au creat alţii şi-şi însuşeşte, cumpără curentul electric de la statul român şi ni-l vinde nouă, se împroprietăreşte cu fabrici şi le vinde pe bucăţi. Ca şi o hoardă de tătari moderni au reuşit în 20 de ani să lase România fără flotă, fără petrol şi acum într-un final parcă apoteotic, plin de „cutezanţă”, aşa cum au fost educaţi vor lăsa în câţiva ani România şi fără zăcămintele minerale, aur, cupru şi tot ce ştiu ei că mai are sfânta noastră ţărişoară.
Aceasta-i „generaţia de revoluţionari” pe care ne-a lăsat-o comunismul.
Mircea TRIFU,
secretar PNŢCD Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan