Ziarul Unirea

Mircea Trifu: Despre „generaţia de revoluţionari”

    În anii războaielor mondiale sute de mii de români şi-ai pierdut copiii, familiile, dintr-o singură chemare – un sentiment patriotic atât de puternic aflat la rădăcina fiinţei naţionale care a făcut să dăinuim aici peste veacuri. Unii s-au dus voluntari în anii ’40 şi au trecut Prutul… Tot pentru patrie. A urmat apoi prigoana roşie şi alte sute de mii de români au înfundat puşcăriile trecând prin ani grei de tortură şi plătind încă o dată pentru această moştenire mistică, că-şi iubesc patria.
În ’89, din acelaşi sentiment, acelaşi spirit românesc a ieşit în stradă cu pieptul gol în faţa mitralierelor ascunse după ferestrele prefecturilor din toată ţara. Unii au plătit cu viaţa… Când în dimineaţa zilei de 22 Decembrie am aflat că Ceauşescu a  fugit, am considerat misiunea încheiată. Ne-am dus acasă împăcaţi că am participat la o clipă de demnitate, cu inimile încărcate de un sentiment greu de descris. Câţiva, au rămas acolo şi s-au înghesuit pe scările Prefecturii să ajungă în birourile fostei nomenclaturi cât mai repede. De a doua zi au început să împartă pe diferite criterii apartamente şi case naţionalizate. Apoi, au început să pretindă bani de la statul român legitimându-se singuri cu titulatura de „revoluţionar”.
Nu mi-aş fi imaginat atunci că rebuturile umane produse de comunism de abia începând cu 22 decembrie 1989 vor începe să arate calităţile „omului nou” – marele produs al celor peste 40 de ani de comunism.
„Omul nou” vrea să i se plătească sentimentul patriotic, el vinde la tarabă iubirea de ţară, distruge ce-au creat alţii şi-şi însuşeşte, cumpără curentul electric de la statul român şi ni-l vinde nouă, se împroprietăreşte cu fabrici şi le vinde pe bucăţi. Ca şi o hoardă de tătari moderni au reuşit în 20 de ani să lase România fără flotă, fără petrol şi acum într-un final parcă apoteotic, plin de „cutezanţă”, aşa cum au fost educaţi vor lăsa în câţiva ani România şi fără zăcămintele minerale, aur, cupru şi tot ce ştiu ei că mai are sfânta noastră ţărişoară.
Aceasta-i „generaţia de revoluţionari” pe care ne-a lăsat-o comunismul.

Mircea TRIFU,
secretar PNŢCD Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

52 Comentarii

anonimus 21 decembrie 2011 at 22:40

MIRICICA,mai citeste si tu cite ceva despre istoria acestui popor si nu mai vorbi fara sa fii in cunostiinta de cauza.probabil ca te stii foarte bine la istoria vitei de vie si vinului!asa ca ai putea fi un bun „sommelier”nicidecum un secretar al unui partid cu traditie istorica in politica romaneasca.cui „tarci”ca tine,nu cred ca PNTCD,va face mai mult de” jumate” de procent la alegerile viitoare. si asta doar daca merg la vot lautarii!

ion 22 decembrie 2011 at 1:38

Domnule ,,anonim”eu personal nu al cunosc pe domnul Trifu,an schimb am fost an fata prefecturii,cunosc realitatea,are perfecta dreptate,an poza sunt sute de persoane,cati sunt,,revolutionari”,sunt doar o mana de parsivi care cu nesimtire au ,,prins ciolanul”,seti cumva si tu un anonim an fapte si un revolutionar cu acte?

fery bacsy 21 decembrie 2011 at 22:43

…si interesant-toti scot in ev identa NU ce au facut pentru tara ci ceea CE CRED ca au facut,iar in lipsa oricarui sentiment moral,pretind ca ceea ce cred ca au facut-merita recompensa banului,a statului cu mina intinsa ,a primitului de la impozitele tuturor a unei rente care sa le permita traiul fara prea multa munca-nu cred ca e corect-e corect ca cei care au rude decedate la revolutie sau care au fost schiloditi in revolutie,sa primeasca compensatie in bani ca expresie a recunostintei populare,insa cine poate spune ca m-a vazut pe strada in 22 dec.1989? sigur nu i s-a parut?oare daca ma intreba atunci-„bre,ai iesit sa capeti bani?” sigur as fi zis ca nu,cu N-deci,de-a ce ne jucam? eu percep tot acest circ ca un plinset tardiv dupa plata pe care cin eva le-a dat-o ca sa rabde ca le-a impuscat copiii sau ca i-a impuscat pe ei,insa pe linga acestia,au aparut tot felul de profitori care nu se pot obisnui cu gindul ca a fost destul….

cianura 21 decembrie 2011 at 22:53

imi pare rau pentru anonimus…..dar eu nu am gasit nimic gresit in articol

fery bacsy 21 decembrie 2011 at 22:55

…esti magar….daca ti se pune pata,indiferent de tema si de continut,daca tipu’ ce a lansat comentariul nu e de la partidul tau,il consideri a fi neavenit-dar tipu’ are drepatate.

fery bacsy 21 decembrie 2011 at 23:00

…adica,comentariul a aparut anacronic si intre timp s-a publicat „cianura”-raspunsul e pt. „anonimus” care as ava si ramine….un comentariu nu mi-a fost publicat…misto forum…

gigi 21 decembrie 2011 at 23:56

Mentalitatea care ti-a infiltrat-o sistemul comunist in cap mai Trifule nu ai reusit sa te scapi de ia in 22 de ani, si ai ramas omul care vorbeste despre eroii neamului si despre faptul ca noi romanii sintem toti la fel. Numai ca si la revolutie unii au participat mai mult ca altii adica unii au luptat cu arma-n mina si altii stateau ascunsi sub pat iar unii ereau in tabara revolutionarilor si alti ereau in tabara criminalilor Ceausisti iar ironia face ca ereau toti romanii. Asa ca nu mai incerca sa bagi toata lumea in aceasi oala pt. ca arati ca un comunist care regreta regimul trecut. DUPA RAZBOI MULTI VITEJI SE-ARATA.

ion 22 decembrie 2011 at 1:27

Voi cum ai numiti pe cei din poza,revolutionari sau tradatori,cati din cei care se vad au beneficii de revolutionari,eu cred ca niciunul,an schimb cei care au ancercat sa-l apere pe Ceausescu si s-au ascuns dupa perdelele geamurilor de la prefectura ,,,sunt eroi,asa ca mai sunt oameni ca domnul Trifu care au bunul simt de a spune adevarul.Rog pe domnul Babinschi sa dea numele revolutionarilor care se vad an aceasta poza,daca nu an cel mai scurt timp sa le dea titlul de revolutionar,acesti merita antradevar,ei au fortat regimul sa demisioneze,nu fosti prc-isti,securisti,militieni,,,,acestia trebuiesc condamnati pentru crima ampotriva propriului popor.Se pare ca subiectul revolutionari este unul sensibil si cum putini participanti la revolutie, nu comenteaza pe forum ,sunt mai multi cei care se apara.

paul 22 decembrie 2011 at 7:09

Ar fi interesant de urmarit parcursul revolutionarilor in ultimii 22 ani.Muti de uimire si cotropiti de-o dragoste terifianta ve-ti constata ca vorbele sunt de prisos.Intr-o revolutie care n-a existat ” revolutionarii” de azi s-ar numi altfel…

dolfi 22 decembrie 2011 at 8:25

„revolutia la romani”:
Un lider oarecare: -Romani, iesiti in strada sa distrugem comunismul!!
Romanii in cor: -Cat ne dai?

Refuz sa cred ca toti revolutionarii au fost asa! 90% din cei ce primesc acum „spaga” de „revolutionar” nu sunt decat profitori ce trebuie sa mearga LA MUNCA! nu sa paraziteze statul!
Un cetatean obisnuit nu primeste salar decat poate jumate din aia 1700 ron cat ia un „revolutionar”, iar de cumpararea unui teren, nici nu poate fi vorba. Sa se termine odata cu profitorii!

Doru Narita 22 decembrie 2011 at 8:53

Articol concis cu realitatile de atunci si de acum. Escrocii au pretins sa fie platiti pentru falsul lor patriotism, in timp ce multimea oamenilor care au doborat dictatura comunista traieste in saracie. Felicitari, domnule Mircea Trifu!

Badia 22 decembrie 2011 at 9:08

Vreau nu vreau, trebuie sa-i dau dretate domnului Trifu. Cel putin partial. Dupa 21 si 22 decmbrie, atunci cand, inca situatia nu era limpede si nu se stia in ce parte vor merge lucrurile, s-au trezit dei de sub plapume si si-au cerut certificate ca vezi |doamne au fost revolutionari. Personal, cred ca nici cei care au actionat si inainte de 22 decembrie nu ar fi trebuit sa ceara aceste certificate deoarece atunci nu au actionat pentru astfel de foloase ci pentru casdtigarea unor drepturi ingradide de catre regim. Au reusit sa le obtina impreuna cu majoritatea cetatenilor din Romania si nu de unii singuri. Daca este as ce s-ar intampla dacaa toti cetatenii care au fost pe strada, in pietele din fata cladirilor administrative si-ar cere derepturi de revolutionar? Milioane de oameni ar avea veniturile unui revolutionar, venituri care trebuie sa recunoastem nu sunt chir mici. Cine ar mai munci atunci? Cred ca singuri care ar trebuie reconpensati sunt ranitii vaduvele si copii celor decedati in timpul evenimentelor de atunci. prea multi „revolutionari” au aparut in Romania. Legea a fost schimbata de catre aproape toate guvernele pentru a se asigura de o masa de manevra care sa ajute la recastigarea puterii.Repet, Trifu are dreptate. Au fost oameni cu caracter care au participat la acele evenimente, dar si scursori. Da, asa s-a intamplat in majoritatea oraselor, cei ajunsi ssus au uitat pentru ce au iesit in piata si au inceput sa faca exact ceea ce faceau si ceilalti pe care i-au dat jos. Daca stam sa ne gandim mai bine, nici astazi dupa atatia ani situatia nu este cu mult schimbata. Uitati-va in jurul vostru.

ovidiu tamasan 22 decembrie 2011 at 9:14

Felicitari Domnule Trifu,desi cam scurt articolul.
Iar pentru cei ce isi dau cu parerea fara sa cunoasca ceva din zilele alea,si fie vorba intre noi ,ca nu ne aude nimeni,nici limba romana,exemplu domnul gigi cu expresia eream si domnul ion cu cuvinte ca antre si an(in loc de intre si in)le spun sa puna mana pe carte daca nu au pus-o pana acum si sa lase pe cei care am fost in (si nu an) strada atunci sa comentam.

nicolae 22 decembrie 2011 at 13:53

Domnule am facut si eu putina gramatica,dar daca tastatura nu ma lasa sa scriu cu a an loc de i ami cer scuze dar ce scri tu (in) este o planta, asa ca mai LOAZA, mai da si tu pe la scoala.

nicolae 22 decembrie 2011 at 13:59

Trebuie sa anteleg ca esti si tu unul dintre cei ce scrie:vinator in loc de vanator(omul cu pusca).Sau ma rog ,scrie tu corect.

gigi 22 decembrie 2011 at 15:18

Eu nu am incercat niciodata sa fiu un om perfect si chiar din contra mie nu-mi plac perfectionistii, care sint foarte imperfecti cind trebuie si foarte perfecti la niste lucruri nesemnificative cum ar fi o greseala de exprimare sau o greseala gramaticala. Nu e nevoie mai pupincuristule sa merg la scoala ci numai sa fiu mai concentrat,daca ma intereseaza perfectiunea. Cred ca ar trebui sa mergi tu la o scoala de bun simt care sa te invete cum sa te comporti pt. ca daca eu am facut o greseala nu am jignit pe nimeni mai pupincuristule de PNTCD ce esti.NESIMTITULE!!!

Nicu Bolea 22 decembrie 2011 at 9:38

Articol scurt, dar cu un continut exceptional. Statul da miliarde de lei unor oportunisti, unor derbedei si neispraviti! Probabil cel care da replici donului Mircea Trifu este si el un asemenea revolutionar, care dupa ce a chefuit cu prietenii a profitat de ocazie, daca nu cumva ne da replici chiar unul dintre artizanii diplomelor de revolutionari, dl BAB. Este o rusine pe care natiunea nu trebuie sa o mai suporte pe spesele ei. Bravo, Mircea Trifu!

Mircea TRIFU 22 decembrie 2011 at 10:33

Am un sentiment de impacare sufleteasca si va multumesc tuturor pentru comentarii fie ele favorabile sau nu.Ideea este ca acum ca si atunci ADEVARUL este singura arma pe care o avem..

nicolae 22 decembrie 2011 at 14:11

Domnule Trifu,realitatea este ca pana nu demult aveam ca sursa de informati doar televiziuni manipulate,ziare manipulate,acum avem si noi posibilitatea sa ne spunem parerea pe un forum ,sa spunem adevarul ,adevar care supara,cei care pe vremea lui Ceausescu au profitat din plin(vezi cantina partidului ,alte facilitati)dupa revolutie au profitat din nou,chiar an ziua de 22,dupa fuga lui Ceausescu,la mitingul din fata prefecturii ne-au mintit sa mergem repede acasa ca a fost otravita apa,ei au anceput an liniste sa-si amparta functiile si profiturile,RUSINE,RUSINE,RUSINE.

ion 22 decembrie 2011 at 17:53

Da domnule Trifu ,dar adevarul supara,e adevarat,doar pe cei cu musca pe caciula.Acum avem posibilitatea sa ne spunem si noi parerea an public,nu doar ei pe la etleviziuni si ziare care manipulat,ani de-a randul,adevarul esteca cei care anainte de 89 au profitat de munca majoritatii vor sa o faca si acum,RUSINE,RUSINE,RUSINE.

marcu 22 decembrie 2011 at 10:51

Mircea, ce aveai in gura?

dorin 22 decembrie 2011 at 11:04

Mirciulica, adevarul? Prezinti multe semne ale unei deviante crunte, respectiv PARANOIA (daca tot iti place cu majuscule), dar cine e perfect? Eu detin un altfel de adevar. In ’89, securistii sareau gardul in spatele unitatii si fugeau care- incotro. Armata si Garzile Patriotice agitau arme si se jucau de-a revolutia, din capul lor. Despre rezultatul societatii romanesti, impiedicata de …. comunisti extraterestri, pentru ca reali, romani, concetateni, nici nu poate fi vorba, ce sa mai spun. La fel ca si in iepoca de aur, majoritatea si-a dat mana sau s-a facut ca nu vede-nu stie si s-a ajuns aici. ADEVARUL nu il detine Mircea Trifu, doar daca este Isus. Cel mai mult imi place de Trifu M. cand aplica regulile dupa care se conduc comunistii si ataca si improasca si … el este primul, cel mai bun, SALVATORUL. Cred ca romanii s-au saturat sa fie salvati. Ar fi cazul sa inceapa sa traiasca normal.

Mircea TRIFU 22 decembrie 2011 at 11:27

Dorine,nici eu nu-mi doresc decit sa traim normal.Despre PARANOIA,tin sa te anunt ca am intrat in politica din DISPERARE pt. ca m-au tot provocat prietenii acuzandu-ma de lasitate.Desi n-am luat in viata mea nici macar o reteta medicala de la statul roman m-am simtit vinovat de neimplicare.Nu o sa ma vezi NICIODATA in vreo functie publica,in scimb o sa facem tot ce ne sta in putinta sa aducem in administratia locala oameni in primul rand CINSTITI..SI PE URMA..

gogu 22 decembrie 2011 at 15:00

Daca tot iti doresti sa traiesti normal de ce nu iei aceiasi atitudine si fata de victimele revolutiei care jumatate sint fosti securisti sau militieni, iti spun eu de ce? Pentru ca pe voi nu va interesat niciodata normalitatea si va interesat ciolanul,razbunari personale,rafuieli politice s.a. Ca e vorba de tine sau de altul sau ca e vorba de PNTCD sau PRM,PSD s.a.,VOI SINTETI PROFITORII, care traiesc pe spatele poporului si care au profitat din plin de revolutia din ’89 VOI OAMENII POLITICI, indiferent de nume sau partid sinteti toti la fel. Daca stau sa ma gindesc ce pagube au facut revolutionarii cu indemnizatiile si ce pagube ati facut voi partidele care ati vindut toate bogatiile romaniei si ne-ati saracit da-mi voie sa-ti spun ca nu ma intereseaza indemnizatiile revolutionarilor sint nesemnificative. Liderul partidului tau CIORBEA se face numai el vinovat de mai multe pagube aduse Romaniei decit toti revolutionarii la un loc. Las-o jos cu normalitatea ca nu esti decit un politruc si un profitor la fel ca toti politicienii din Romania. In alte tari se dau ajutoare sociale de 800-1000 de euro pe luna la toti cersetorii iar voi politrucii care ati distrus Romania si ati saracit-o ati ajuns sa nu mai incapeti de citeva indemnizatii care oricum nu semnifica nimic la bugetul romaniei, dar voi jefuiti tara in continuare si militienii,securistii care au facut parte din sistemul de represiune Ceausist isi primesc indemnizatiile in continuare.HALAL NORMALITATE. Ai intrat in politica din disperare? De disperarea ca nu ai prins nici un ciolan sau de care disperare. Si se pare ca ti-ai adus comentatorii tot PNTCD-ul pe site ca sa te sustina in anormalitatea ta.

Dorin 22 decembrie 2011 at 12:48

Despre Victor Ciorbea ce parere ai ? Este `omul de tip nou`creeat de comunisn ? A vandut iubirea de sindicalisti pe iubirea de partid (PNTCD )in 1996 , cand a fost ales primarul capitalei , si apoi,dupa cateva luni , ca un mic oportunist , a vandut si functia de primar pe cea de primministru ( cate locuri de munca a creeat pentru a compensa cele cca 70.000 disponibilizari din sectorul minier,ca tot vorbeste de masurile de austeritate ale lui Boc )? Ce-l deosebeste de Miron Mitrea cu care a impartit conducerea CNSRL Fratia ?Nu are chiar niciun amestec in escrocheriile care s-au facut cu patrimoniul sindicatelor ?Nu stie chiar nimic , si nici nu-l priveste aceasta hotie , mai ales ca este avocat si se da aparator al avutiei nationale ?… Macar , in ultimul timp , urechiat fiind de cei din Partidul Popular European , o lasa mai moale cu atacurile la PDL , cu care se infrateste in PPE .Memoria nu-i asa scurta la toti 🙂

Dorin 22 decembrie 2011 at 12:50

S-a intamplat ceva , de nu-mi apare comentariul ?

Ana 22 decembrie 2011 at 13:43

Cum chiar nu stii ce s-a intanplat, ai intrat si esti in „gratiile” lui Hantulescu!

Ana 22 decembrie 2011 at 13:41

Lipsa de cultura si indobitocirea a scos masa p.u.limii in strada,si s-a crezut importanta. Noroc ca Iliescu nu a fost atat de nebun ca sa faca un masacru in masa, s-a multumit doar cu catva morti si raniti si vreo 22.500 de cartuse „trase dupa ciori”. In Sibiu s-au tras mai mult de 1.000.000 cartuse. Ce nu a dorit, a fost ca cocosatul sa ramana in fruntea judetului, mai ales ca la teleconferinta a aparut primul din tara, ca Alba ii primul judet in ordine alfabetica, asa ca „la lucrat Weber pe Bibi”. In rest telenovela tragico-comica, cu un sfarsit „fericit”! Le-a iesit „pe ochii” timp de 22 de ani aceasta „fericire „marlanimii” din Alba, si de ce nu, din toata tara!

Nici 1 ban asa zisilor revolutionari GATA cu POMANA 22 decembrie 2011 at 14:48

Auzi mai sa primeasca bani,scutiri de impozit,pamant…orice derbedeu care a iesit si el in strada sa vada ce se intampla in Dec.89 caci 90 % din populatie era nemultumita de nivelul de trai impus de sefii PCR si atunci nemultumitii trebuie facuti revolutionari si sa chiuleasca pe bani..Nici un drept nimanui caua supt destul profitorii si propun sa li se faca o statuie pe care sa fie trecute ,,numele revolutionarilor din judet,,si pun pariu ca dupa 2 zile statuia v=a fi distrusa de cei trecuti acolo ca sa nu mai rada lumea de ei !Bravo d-lor Basescu si Boc fara drepturi miselesti !

Narnia 22 decembrie 2011 at 16:56

Marea problema e ca pentru o zi-doua de stat in strada oamenii astia primesc sume colosale de 20 de ani incoace si vor mai continua sa primeasca multa vreme, nefacand nimic. Comparativ, veteranii de razboi (aia putini care mai traiesc dintre ei), au inceput sa primeasca pensie de veterani abia dupa 89 si cam jumatate (groso-modo) din cat ia un revolutionar, desi unii au stat 4 ani pe front si intreg de-a binelea la trup si la minte nu prea s-a intors nimeni acasa. In al doilea rand, stabilirea a cine e revolutionar si cine nu e iarasi o mare mizerie. Cei cu asa numite „roluri importante” sau „roluri cheie” in revolutie, gen Babitchi, nu ar fi putut deloc sa isi exercite rolul asta daca nu aveau suportul celor multi iesiti in strada, gen Trifu (care e in centrul imaginii), frate-mio sau tata (eu, fiind fata de doar 13 ani, nu am avut nicicum voie sa ies atunci oricat mi-am dorit). In ultimul rand, as fi tare curioasa sa stiu ce rol important a avut in revolutie unul gen Titus Leahu.

ion 22 decembrie 2011 at 18:08

Bravo mai ti-a taiat loaza,ai tu cumva vre-un titlu pe care al (il),(ia-o cum vrei),aperi cu atata ardoare…..da printre altele si favorurile facute revolutionarilor ne-au dus la datoria externa pe care o avem si la plata careia trebuie sa contribui si eu….mai loaza.Tu cu ciolanul,eu cu plata,sunteti voi smecherii,,,

Dorin 22 decembrie 2011 at 19:25

Domnule Trifu , ce puteti spune despre seful Dvs suprem , V. Ciorbea ,referitor la comentariul meu de mai sus ; insist pentruca vad ca nu prea aveti raspunsuri . Asta-i oferta PNTCD la nivel de varf ?Daca ,totusi,imi raspundeti , vedeti ca m-am referit la mai multe probleme si nu m-as multumi sa tratati superficial doar un aspect .Merci

Ha Ha 23 decembrie 2011 at 8:32

Dorine, vezi ca s-au deschis cabinele de vot la Statistica – cu ce partid sau alianta ati vota, pune-ti calculatorul pe „foc automat” si „baga mare” baiatule ! Hai, traiasca PDL in frunte cu secretarul sau general, tovarasul, conducatorul nostru iubit !

cianura 22 decembrie 2011 at 19:48

oferta PDL este Dorin, alias Ciprian Badila, secretar executiv al PDL Alba Iulia, om care sta tot timpul pe forumuri sa le otraveasca cu mesaje PDL-iste.

stiti care este asemanarea intre dorin (ciprian) si Andreea Esca? Nimeni nu stie ce salariu au:)

Bart 22 decembrie 2011 at 20:29

Eu sunt de acord ca „revolutionarii” sa isi primeasca imdemnizatiile inapoi cu conditia sa dea jos regimul Basescu-Boc. Cu ocazia asta putem vedea si cat de revolutionari sunt.

Corect 22 decembrie 2011 at 20:36

Da, uite asta e o propunere buna ! Cred ca as sponsoriza si eu…!

MIRCEA TRIFU 22 decembrie 2011 at 21:38

D-le DORIN,VICTOR CIORBEA avea in visteria tarii in 96″” aprox.500milioane dolari..Faceti o comparatie cu rezerva de astazi de 3O MILIARDE EUR.Nu se pot face comparatii.Atunci ROMANIA era pe marginea prapastiei iar guvernarea CIORBEA a facut reforme dure a credibilizat tara si acum plateste..Ceea ce reprezinta cu adevarat un element ANTINATIONAL este diversiunea si implicarea atat a F.S.N.1-actual P.S.D. cit si a F.S.N.2-actuaL p.d.l in distrugerea continua, prin manipularea justitiei de doi lei ,a P.N.T.C.D.V-o spun ca unul care am trait si infaptuit impreuna cu ECHIPA LUI RADU VIERU,O constructie nemaipomenita la P.N.T.C.D ALBA IULIA dar am avut provocari inimaginabile..va doresc un CRACIUN VESEL SI FERICIT.

ion 22 decembrie 2011 at 21:44

Risc sa mai pierd putin timp degeaba ,dar ma antreb ,daca revolutie nu a existat,de unde revolutionari,defapt pe mine nu ma intereseaza ce crezi tu,eu contest veniturile necuvenite pe care le ancaseaza acesti indivizi ,eu ca intreprinzator privat am fost supus la un adevarat jaf fiscal,iar tu vi sa aperi acesti paraziti ai societatii? Norocul vostru ca a venit Boc sa faca putina ordine,altfel eram mai rau decat Grecia si dupa poezii ca ale tale nu bei prea multa apa,ei iata domnule Trifu,mai exista si astfel de indivizi ,doamne fereste sa ajunga la putere ca e vai de ea tara.

ion 22 decembrie 2011 at 21:52

Amice eu vorbesc din experienta,ma regasesc an grupul din fotografie,nu am iluzii desarte ca tine,am fost la prefectura in 22,am trait acele clipe,aveam ceva experienta de viata,ma jucasem demult an tarana.

dorin 22 decembrie 2011 at 22:50

Romani, dupa 22 de ani de asa-zisa libertate nu mai aveti nici macar identitate nationala. Identitatea noastra nationala e la Kaufland si la Reiffhaissen Bank si la Greciaromtelecom si la mama-dreaku. Ala cu banderola, asta ai vrut, ca te vad cam uscat si cu pofta de mancare, bautura si segz?

Dorin 23 decembrie 2011 at 10:04

Asa dupa cum ma asteptam ,ati raspuns oarecum la imposibilitatea crearii de locuri de munca din cauza lipsei de bani din acea perioada critica , dar ati uitat sa remarcati inteligenta lui Mugur Isarescu , caruia ii revin 99 % din meritele care ar putea fi acordate unui roman , pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata a tarii .N-ati spus nimic de parasirea intereselor sindicalistilor in favoarea intereselor partidului (PNTCD), contra unor recompense (primarul capitalei si dupa cateva luni primministru );n-ati spus nimic referitor la patrimoniul sindicatelor , si la lipsa de interes in a clarifica hotiile din acest sector , desi cunostea foarte bine ce s-a intamplat , in calitate de co-presedinte a celei mai mari confederatii sindicale (CNSRL Fratia);este posibil sa fie o intelegere intre toti sefii de sindicate , ca partasi la hotie (inclusiv Ciorbea , sau in cel mai fericit caz -complice ). In sfarsit , de ce o fi lasat-o mai moale cu atacul la Zeus si FSN1,FSN2 ? Oare ati uitat de tradarea PNL din 2000 , cand v-a lasat singuri in Conventia Democratica pentru a plati doar impreuna cu PD uzura guvernarii 1996-2000 ?Tot atunci , PNL (acesti liberali rosii )la trimis la prezidentiale le Stolojan , ca sa ia din voturile lui Isarescu si in loc sa avem o finala Isarescu -Iliescu , am avut finala Iliescu-Vadim Tudor , de era sa inebunesc cand l-am preferat pe Iliescu ,de teama sa nu iasa nebunul Vadim !Politica e complicata.Sarbatori fericite si LA MULTI ANI !

badia 23 decembrie 2011 at 10:16

Cred ca discutiile au deviat. Urata treaba. Era vorba despre niste „generatii de revolutionari” si unele drepturi. Subscriu si sustin opinia celor care sunt de acord cu restrangerea unora dintre „drepturile” revolutionarilor. Am fost in unul dintre orasele tarii, in primaria orasului respectiv, pe data de 21 decembrie. Am inlaturat conducerea de atunci faara ca, eu si ceilalti sa avem certitudinea reusitei. Din cei care am fost acolo pe 21 decembrie, zece persoane, ndoar trei au facut demersuri pentru acele certificate de revolutionar si pentru tot ceea ce inseamna drepturi. Atat. Nu intrebati „De ce?” Nu de prost, ci pentruca am iasit in strada si am actionat din proprie initiativa pentru a schimba o stare cu altceva, cu ceva care sa ma aproprie de demnitatea de a fi om liber. Asa m crezut atunci. Asa am aactionat. Repet in 21 decembrie. Boc, Basescu, si oricine ar fi fost la putere si ar restrange sau ar „pureca” dosarele asazisilo revolutionari iasiti de sub plapume prin data de 24 sau 25 decembrie, au dreptate. Romanii cei multi au iesit in strada pentru drepturile lor de a fi oameni liberi si nu pentru banii acordati de o lege pe care, personal, o consider a fi tampita. Cu ce sunt mai presus oportunistii si „baieii destepti” care si-au intocmit dosare de revolutionari fata de restul populatiei? se rasucesc in morminte mortii, ramanii ucisi in decembrie 98. Repet, recompensa trebuie sa primeasca doar ranitii si urmasii celor cazuti atunci. Ceilelti? Ceilalti sa se multumeasca cu reusita, cu faptul ca au obtinut ceea ce au vrur. Este o mare satisfactie sa reusesti ceea ce vrei. Cred ca nu incape nicio indoiala in acest sens.

Ho tamasene trage-te din priza,bravo Bart 23 decembrie 2011 at 12:38

Mai O. Tamasan m-ai trege-te din priza ca prea cult te dai si unde e ,,multa carte e si prostie f.multa,, iar pe Bart il apreciez ce spune.Auzi mai revolutionari din militie,securiate,armata,PCR,UTC… CA DOAR NU-I PROST CINE CERE ci e prost cine da !Am fost si eu langa trepti prefecturii da n-am cersit ceva ca ai de pe lista rusinii unde si procurori ori avocati intalnesti si au la bani de nu-i pot consuma si altii traiesc din 350 lei….Vai bata-va al de sus !

dorinfby 23 decembrie 2011 at 14:28

Cel mai mult apreciez CFSN-FSN-PDSR- cu copilasii PSD si PDL. Nu mi-e rusine nici cu PNL si PNTCD. Dar la FSN era unu’ in Alba Iulia, parca Stefan sau Serban, care ocupa functia de sef de cadre la PDSR. Acesta fusese sef de cadre la PCR si militian. Romania mea! Nu inteleg de ce nu recunoasteti ca esalonul II al PCR a preluat puterea in 1990, impreuna cu unii securisti, carora nu le-a pasat de tradarea partidului si umilirea lor pentru faptele inaintasilor lor din 1958. As vrea sa vad un film cu fostii revolutionari si fostii securisti si sa ne spuna ei cum au lins ce-a cazut de la masa tatucului nostru suprem de Romanie moderna: Tovarasul Ion Iliescu, mentorul acelui marinar care le facea corespondenta la Anvers si care a ajuns presediiiintele Romaniei mele. Romania mea! Dupa care as vrea sa faceti un calcul cu toti informatorii platiti din buzunarul nostru de contribuabili ocupati sa culeaga date despre unii membri de partide. Trifule? Alooo? Tu cu cine DIASPPSRISIEFBI votezi? Intreb si eu… Domnul ZP cati banuti iei de la MT pentru articol? Ce-mi place transparenta… Apropo aveti un captcha de toata P… a.

MIRCEA TRIFU 24 decembrie 2011 at 12:26

D-le DORIN,pot doar sa va spun ca VICTOR CIORBEA avea in visteria tarii in 96” doar 500mil.dolari iar ROMANIA era pe pragul prapastiei..Orice ati spune guvernarea P.N.T.C.D. a fost singura democratica din 90 si pana astazi.Nu cred ca ati simtit teroare politica pe care toate guvernele nascute din F.S.N. ,RESPECTIV FSN1-P.S.D.-UL DE AZI SI FSN2-PDL-UL DE AZI, au pus-o pe TARA.

gogu 24 decembrie 2011 at 17:31

Teroare?!!!
Toti sint rai numai noi sintem buni!!!!!!!!!
Dute si ia-te de mina cu Ciorbea si aruncativa-n Mures, nu ma refer doar la calitatiile voastre de politicieni ci si la fetele voastre de bidoane turtite.

Dorin 24 decembrie 2011 at 18:07

Sa inteleg ca la celelalte observatii ale mele referitor la Ciorbea si PNL nu aveti nimic de obiectat , pentruca tot am observat ca va dati prieten cu PNL-istii ? N-aveti ce sa aveti , pentruca sunt realitati incontestabile .Vedeti ca ati scris de doua ori azi VISTERIA , in loc de VISTIERIA .Oricum , ramane urarea LA MULTI ANI !

fotograful amator 24 decembrie 2011 at 19:24

sa nu mai spui urarea asta PDL-istilor…..ca ei se gindesc la multi ani de puscarie:)
cirpiene…cipriene…..nu vorbi de „la multi ani” in casa cercetatilor penali:)

Lui dorinlby 24 decembrie 2011 at 13:22

Stimate domn ,,dorinlby,,aveti mare dreptate si acel Serban a fost loctiitor al col.Stoica D-tru la Alba si inainte cu ceva a fosr mutat sef la Bistrita cu altu din Alba pe nume col.Tunsoiu parca aia n-aveau destui sefi…Dupa revolutie Serban avea un fiu la Gaz Metan Alba iar el era un fel de secretar la Pdsr ca tineretul nu avea loc….O mai fost un militiano-politist ajuns sef de pol.judeteana orijinar din Bistra ce a ajuns general si dupa pensionare a ajuns viceprimar la Ocna Mures pe listele PNL ca doar n-ar bani saracul…Da mai avem generali din militie si pe listele rusinii auzi tu !…..Da si fostu sef al securitatii Cristea e general…Astia da sefi !!!

dolfi 24 decembrie 2011 at 18:11

tunsoiu… nu cumva fiul lui e informatician la casa de asigurari de sanatate!?

clop de paie 25 decembrie 2011 at 9:38

NICULAIE……..
Pot sa te intreb unde ai facut putina gramatica…sau pe la ce scoala ai dat tu..cand SCRII ,,dar ce scri tu (in)”CU UN SINGUR I..ca sa stim sa nu mai dam noi…incultii!Constat ca nu tastatura nu te lasa, ci pregatirea, asa ca da-i inainte cu putina ta gramatica ,ca ai perfecta dreptate!

nicolae 25 decembrie 2011 at 18:02

Domnule CLOP DE PAIE,eu sunt Nicolae,ami permit sa-ti spun ca NICULAE, o fi vre-un intelectual….eu sunt cel de la Stauini ,un satuc mai ne privigeliat,aici au ajuns mai putine fonduri europene,ami cer scuze daca di nestiinta sau din graba am mancat vre-un i sau scriu cu i din a ,ma grabeam sa vad de caprele mele ,care te informez ca dau lapte ecologic,oricum,mesajul meu nu era ca sunt un as an gramatica,vroiam sa-mi manifest indignarea fata de acesti ,,eroi” ,vedeti si voi,este cel mai comentat articol,lumea stie totul(multe despre revolutie) dar se pare ca sunt putini cei care spun adevarul,vreau sa spun ca putini au acces la internet sa poata comenta,acces la internet au cei cu bani multi primiti nemeritat,eu probabil sunt unul privilegiat,dar asigur pe toata lumea ca nu primesc nimic fara munca,am muncit si am trait decent si pe vremea lui Ceausescu,am realizat poate mai multe decat acum ,am lucrat chiar si an strainatate,anainte de 89,cand am plecat m-au chemat la securitate,m-au ,,prelucrat”,dar an sensul bun,sa dai dovada ca esti o persoana educata,sa te comporti corect pe unde mergi…m-am antors fara probleme,asa ca domnule Tamasan,…ai cam dat gres an problema cu ..nisipul,grav este ca an Romania o mana de persoane au acaparat avutia nationala si restul poporului sufera,problema grava este ca politicienii romani far tot felul de pomene electorale,gen titluri de revolutionar,eu cred ca acestea nu le-a acordat BOC,…..hai ca am lungit-o cam mult, ma duc la caprele mele,SARBATORI FERICITE!

Comentariile sunt oprite