Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Sturzu a depus la Senat o propunere legislativă care reglementează voluntariatul ca şi experienţă profesională

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Sturzu, deputat tsd01Aflat în această vară la Alba Iulia pentru a-şi prezenta activitatea în calitate de deputat PSD, Mihai Sturzu a anunţat că va face o propunere legislativă prin care voluntariatul să fie considerat experienţă profesională. Din presa centrală aflăm că acesta a depus la Senat propunerea legislativă care este susţinută şi semnată, în calitate de co-iniţiatori, de 106 parlamentari din toate formaţiunile politice parlamentare.

Mihai Sturzu a explicat la Alba Iulia că argumentele introducerii unei astfel de legi constau în evitarea pe viitor a muncii la negru, stabilirea clară a responsabilităţilor voluntarului şi organizaţiei gazdă şi evitarea încheierii altor forme contractuale.

Aceasta aduce trei modificări importante, iar prima constă în reglementarea obligatorie a relaţiei dintre voluntar şi organizaţia gazdă printr-un contract cadru în formă scrisă, înregistrat în evidenţa organizaţiei gazdă. A doua modificare, potrivit lui Sturzu, constă în recunoaşterea voluntariatului ca experienţă profesională, în condiţiile în care majoritatea statelor UE implementează deja o astfel de prevedere. Această recunoaştere nu însemnă vechime în muncă şi nu se referă la includerea voluntariatului în sistemul de asigurări sociale sau în sistemul de pensii, ci vizează direct creşterea gradului de angajare a tinerilor, dar şi a tuturor categoriilor de vârstă, conform Mediafax.ro. A treia modificare constă în acordarea de către organizaţia gazdă a unui certificat de competenţe dobândite prin voluntariat, la cererea voluntarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea