Deputatul PNL, Claudiu Răcuci: Datoria publică uriașă făcută de PSD-ALDE o plătim noi, copiii și nepoții noștri, nu Dragnea sau Dăncilă!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Deputatul PNL, Claudiu Răcuci: Datoria publică uriașă făcută de PSD-ALDE o plătim noi, copiii și nepoții noștri, nu Dragnea sau Dăncilă!

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză Guvernele PSD-ALDE pentru că i-au îndatorat pe români pentru tot restul vieții, fără să construiască din banii împrumutați absolut nimic, timp de peste 6 ani, de când PSD a revenit la putere:

ELIT

PSD nu guvernează de ieri sau de azi, ci de peste 6 ani și jumătate, mai precis din aprilie 2012! În tot acest timp, niciun proiect major de investiții nu a fost demarat și nici măcar autostrăzile demarate de Emil Boc în anul 2011, nu au fost finalizate! PSD este cel mai mare obstacol în calea dezvoltării țării. Chiar dacă nu au construit nimic, Guvernele PSD i-au îndatorat pe români cu peste 120 de miliarde de lei! Adică, fiecare român a fost îndatorat cu peste 6.000 de lei. Și, de parcă nu ar fi îndeajuns, românii trebuie să știe că cine împrumută statul român nu o face pe gratis! Așadar, numai în ultimii 6 ani, Guvernul a plătit din buzunarele românilor peste 70 de miliarde de lei în contul dobânzilor pentru datoriile acumulate! Da. 70 de miliarde noi, în numai 6 ani, s-au dus pe apa sâmbetei!

Oare ce am fi putut noi construi cu 70 de miliarde de lei care s-au dus pe dobânzi? Este simplu. La un cost mediu de 20 de milioane de lei pentru 1 Km de autostradă, s-ar fi construit 3500 de Km de autostradă! La un cost mediu de 4 milioane de lei pentru construirea sau modernizarea unei școli, am fi putut să reconstruim 17.500 de școli și grădinițe. Cu aceeași bani pierduți pe plata dobânzilor am fi putut să construim, la un cost mediu de 900 de milioane de lei, peste 70 de spitale de mare capacitate și ne-ar fi rămas o groază de bani ca să le dotăm cu aparatură modernă, de ultimă generație!

Incompetenții lui Dragnea au ”reușit” să ne împrumute până la adânci bătrâneți, deși în sertarele Uniunii Europene stau în continuare necheltuiți peste 140 de miliarde de lei, adică peste 30 de miliarde de euro! Știu. Ne-a lămurit Mihai Tudose de ce PSD nu aduce banii europeni în România, pentru că acei bani nu se pot fura. În această logică păguboasă, înțelegem de ce PSD-ALDE apelează la împrumuturi uriașe, cu dobânzi uriașe, pentru că banii din bugetul național pot fi drenați și gestionați, în mod discreționar, direct din biroul lui Liviu Dragnea, către baronimea locală a PSD.

Claudiu-Vasile RĂCUCI, deputat PNL de Alba