Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Deputatul Ioan Dîrzu: În două săptămâni Comisia pentru Roşia Montană va finaliza raportul

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comisia specială constituită pentru proiectul minier privind Roşia Montană nu a ajuns încă la nicio concluzie, dar termenul limită este 10 noiembrie 2013, a declarat liderul PSD Alba Ioan Dîrzu, în cadrul unei conferinţe de presă de joi.

Problema a fost tratată cu foarte mare seriozitate în comisie, cu foarte multe audieri obositoare, greoaie şi dificile. În 10 noiembrie Comisia trebuie să ia o decizie, dar eu sper ca acest lucru să se întâmple mai repede, în maxim două săptămâni. Acum se lucrează la raport, şi indiferent dacă legea va fi respinsă sau aprobată, Comisia trebuie să facă raportul”, a spus liderul PSD Alba Ioan Dîrzu care face parte din grupul de mediu, celelalte trei fiind juridic, socio-economic şi de patrimoniu cultural.

Deputatul Dîrzu a mai spus că această Comisie lucrează până la miezul nopţii pentru a fi cât mai bine informată şi pentru a acţiona în concordanţă cu interesele naţionale. „S-a intrat în posesia unor documente secrete, iar bogăţia României este una imensă şi eu cred că românii vor trebui să profite de aceasta. Condiţiile de mediu trebuie respectate. Mi-aş dori ca statul să intervină şi să facă această exploatare, iar atunci suspiciunile vor dispărea”, a mai spus Dîrzu.

Fabulaţia şi lipsa de comunicare sunt argumentele de care mesajul ajunge distorsionat în teritoriu.

În ceea ce priveşte folosirea cianurii, deputatul Dîrzu spune că aceasta nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru că procentual se foloseşte de patru ori mai puţină cianură, decât este admisă de Uniunea Europeană.

În final preşedintele PSD Alba a spus că din 20 de oameni care vin la audieri, 17 solicită locuri de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii Singidavei în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii Singidavei în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă echipa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea