Deputatul de Alba, Sorin Bumb: În loc să se preocupe de soarta polițiștilor, doamna Ministru de Interne este ocupată să pună potera pe ziariștii care au scris de averea lui Dragnea

Situația gravă de la Suceava, când un polițist a fost ucis de cel pe care îl amendase, se datorează lipsei de interes de la nivelul Ministerului de Interne față de soarta polițiștilor din teritoriu. 

După ce indolența celor de la Ministerul de interne i-a lăsat pe polițiști fară mijloacele tehnice necesare pentru a-și face meseria – vezi cazurile recente de la Mehedinți și de la Iași, relatate de presă – acum trebuie să fim puși în fața unui act criminal ca Ministrul de Interne să se gândească că „trebuie să avem o legislație bine conturată, care să susțină autoritatea polițistului”.

În condițiile în care România este condusă de un Guvern PSD, cu o anexă ALDE și se bazează pe o majoritate PSD în Parlament, nu văd ce o împiedică pe doamna ministru Dan să vină cu modificările necesare și să adopte rapid legea respectivă. Invitațiile la dialog pe care doamna le lansează, după înmormântarea polițistului, în lipsa unui proiect de lege pe marginea căruia să se discute, denotă doar amatorism, sete de imagine și indiferență față de soarta polițiștilor.

Dacă în județul Alba administrația județeană a susținut mereu, în ciuda tuturor impedimentelor, activitatea polițiștilor și jandarmilor, ajutându-i să-și facă bine meseria, ca să putem avea, cu toții, o comunitate sigură, nu același este cazul în alte județe.

Din păcate, însă, în loc să creeze un cadrul legal solid, care să-i apere pe polițiști și jandarmi și să le permită să-și facă bine treaba, doamna Ministru de Interne este ocupată să pună potera pe ziariștii care au îndrăznit să scrie despre averea faraonică a lui Liviu Dragnea din Teleorman. 

Sorin Ioan BUMB

Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...