Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Cornel Comșa, singurul parlamentar din Alba care nu a cerul bani pentru chirie sau cazare la hotel

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul Cornel George Comșa (PP-DD) este singurul parlamentar din Alba care nu a solicitat Parlamentullui României bani pentru chirie sau cazare la hotel. Cunatumul sumei care se acordă unui deputat sau senator pentru cazare, în regim particular, respectiv “chirie”, este de 101,5 lei/noapte, începând cu 1 ianuarie 2013.

Motivul pentru care Comșa nu s-a înscris pentru a-i fi decontate cheltuielie de cazare ca și deputat de Alba este faptul că acesta deține un apartament la Bucuresti in care locuiește din anul 2003. El va deconta însă cheltuielile de cazare pentru nopțile petrecute în Colegiul Aiud – Ocna Mureș în care a fost ales.

“Nu m-am inscris nici pentru banii de chirie si nici hotel pentru ca am un apartament la Bucuresti in care locuiesc din 2003. Apare in declaratia de avere si am facut optiunea sa NU primesc nici un ban pentru cazare, inca din prima zi, cand m-am prezentat la Centrul de primire al noilor deputati. Voi folosi insa bani pentru cazare daca este cazul sa raman peste noapte la Aiud sau Ocna Mures, pentru ca noptile petrecute in colegiu se decontează”, a declarat Cornel Comșa pentru ziarul “Unirea”.

Parlamentarii de Alba și opțiunile ficăruia privind cazărea în capitală – în regim hotelier (4.000 de lei pe lună) sau regim particular chirie”:

Teodor Atanasiu (PNL) – chirie. 101,5 lei/noapte, începând cu 1 ianuarie 2013

Alexandru Pereș este cazat la Hotel Radisson Blu (FOTO)

Clement Negruț  – hotel

Ioan Dîrzu – hotel

Dan Coriolan Simedru – hotel

Călin Potor – hotel

Potrivit admnistrației Camerei Deputaților, parlamentarii trebuie să declare pe propria răspundere că nu deţin locuinţe în Bucureşti pentru a li se asigura cazare.

Suma pe care statul o plătea până acum pentru cheltuielile de cazare a unui “ales” era de circa 7.500 de lei pe lună, suma fiind redusă la 4.000 de lei pe lună, odată cu creșterea spectaculoasă a numărului parlamentarilor cu 118, de la 470 de la 588.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea