Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Călin Potor – În aşteptarea unui răspuns din partea domnului Şova!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calin PotorÎn data de 22 mai a.c. am adresat o interpelare domnului ministru Dan-Coman Şova, Ministerul pentru Proiectele de Infrastructură, cel supranumit al „marilor proiecte”, referitoare la stadiul proiectului investiţional de la Roşia Montană.

Arătam cu acel prilej, în documentul trimis Guvernului, că instituţia responsabilă cu protecţia mediului, respectiv Comisia de Analiză Tehnică (CAT), evaluatorul impactului asupra mediului al proiectului de la Roşia Montană, s-a întrunit recent pentru prima dată după aproape doi ani. Am mai subliniat faptul că reprezentanţii companiei canadiene apreciază colaborarea cu Guvernul actual, care a decis crearea unei instituţii care să se ocupe de proiectul din Munţii Apuseni.

Reprezentanţii investitorilor considerau la acel moment că este o schimbare pozitivă, iar recentul dialog la nivelul ministerelor putea fi perceput ca o bază serioasă pentru un angajament durabil privind proiectul Roşia Montană.

Având în vedere că Guvernul a decis înfiinţarea unei noi companii care se va ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană şi care funcţionează în subordinea dumneavoastră, i-am pus ministrului Dan-Coman Şova trei întrebări, respectiv:

– Care este rezultatul analizei Planului de gestionare a deşeurilor din industria extractivă depus de Roşia Montană Gold Corporation?

– Care sunt prevederile noului certificat de urbanism emis pentru proiectul de la Roşia Montană?

– Care sunt obiectivele principale ale comisiei şi ce şanse de deblocare are proiectul?

Din nefericire, sau nu ştiu cum să mă exprim să nu fiu înţeles greşit, ministrul pentru Proiectele de Infrastructură nu a catadicsit să îmi prezinte un răspuns nici până în ziua de astăzi, deşi, conform legii şi cutumelor parlamentare, trebuie să răspundă în termen de 30 de zile! Poate că şi tăcerea ministrului Şova la această interpelare poate fi catalogată drept un răspuns, mai ales că în debutul sesiunii parlamentare de toamnă subiectul Roşia Montană a reizbucnit cu multă patimă şi opinii părtinitoare din partea politicienilor.

Între timp, proiectul de lege a ajuns în Parlament, iar Comisia specială constituită pentru a rezolva problema litigioasă se va deplasa mâine la Roşia Montană.

Îmi exprim speranţa că, în urma discuţiilor de la faţa locului, parlamentarii componenţi ai acestei comisii vor ajunge la concluzia mea, cea logică de altfel: oamenii din zona Roşia Montană nu au altă şansă, altă variantă de subzistenţă, altă posibilitate de a trăi, ei şi copii lor, decât continuarea mineritului, sub orice formă se va materializa.

Deputat PNL de Alba, Călin POTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea