Deputații au decis: Vârsta de pensionare la medici va crește, până la urmă, la 67 de ani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei a fost propusă din nou să crească, de la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, în toate cazurile, la 67 de ani, printr-un proiect de act normativ adoptat miercuri, în Camera Deputaților. Documentul trece deja a doua oară prin Parlament.

Senatorii au votat pentru creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani doar la cerere, însă deputații au decis azi să se întoarcă la formularea inițială, adică: toții medicii, bărbați sau femei, se vor pensiona la 67 de ani, obligatoriu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, au votat azi deputații în Plen, proiectul de lege urmând să ajungă acum iar pe masa șefului statului. Ca să se aplice în practică, documentul are nevoie de semnătura șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ca și acum, cu titlu de excepție, medicii din spitalele publice și medicii de familie vor putea să-și desfășoare activitatea la stat, în continuare, dacă obțin un aviz anual pentru asta. Numai că, potrivit proiectului, pentru a obține derogarea, medicii vor trebui să vină și cu o asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională. Senatorii nu au adus aici nicio modificare propunerii inițiale.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419