Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Deputații au decis: Vârsta de pensionare la medici va crește, până la urmă, la 67 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei a fost propusă din nou să crească, de la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, în toate cazurile, la 67 de ani, printr-un proiect de act normativ adoptat miercuri, în Camera Deputaților. Documentul trece deja a doua oară prin Parlament.

Senatorii au votat pentru creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani doar la cerere, însă deputații au decis azi să se întoarcă la formularea inițială, adică: toții medicii, bărbați sau femei, se vor pensiona la 67 de ani, obligatoriu.

„Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, au votat azi deputații în Plen, proiectul de lege urmând să ajungă acum iar pe masa șefului statului. Ca să se aplice în practică, documentul are nevoie de semnătura șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Ca și acum, cu titlu de excepție, medicii din spitalele publice și medicii de familie vor putea să-și desfășoare activitatea la stat, în continuare, dacă obțin un aviz anual pentru asta. Numai că, potrivit proiectului, pentru a obține derogarea, medicii vor trebui să vină și cu o asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională. Senatorii nu au adus aici nicio modificare propunerii inițiale.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea