Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Radu Coclici:„PSD şi USL vor relansa economia României„

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Doresc să accentuez asupra amendamentelor pe care USL le va depune la bugetul de stat pe 2012, îndeosebi cele referitoare la Fondul de rezervă al Guvernului. Până acum, în actuala guvernare, Fondul de rezervă al guvernului a fost folosit excesiv în scopuri politice şi electorale. Ca urmare, este nevoie de modificarea legislaţiei, astfel încât acest Fond să fie folosit pe criterii şi destinaţii precise. Un al doilea amendament al USL vizează elaborarea unui proiect de modificare a Legii Finanţelor publice în privinţa utilizării Fondului de rezervă. Fiind vorba despre o lege organică, această modificare ar urma să intre în vigoare din 2013.

 Am mai remarcat că Guvernul nu urmăreşte adoptarea unor măsuri de relansare economică, dar, în schimb, păstrează banii pentru Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, destinat aproape exclusiv clientelei politice. Recentele discuţii dintre Guvern şi FMI nu au atins problema principală a acestei perioade – locurile de muncă. Prin măsurile preconizate pentru 2012 nu se creează nici un loc de muncă, ba din contră, vor fi noi restructurări şi în zona bugetară şi în cadrul companiilor de stat, ceea ce înseamna creşeterea şomajului.

Promisiunile făcute de Putere privind indexarea pensiilor, recuperarea tăierilor salariale, au fost încălcate şi vor fi în continuare încălcate. Este evident că din cauza incompentenţei şi lipsei de seriozitate a Guvernului, tot ceea ce se promite şi pentru anul viitor în buget nu va fi respectat. Guvernul actual refuză deliberat orice dialog cu Opoziţia şi cu partenerii sociali. Noi am insistat, inclusiv în discuţiile purtate cu delegaţia FMI, pe soluţionarea problemei celor nouă miliarde de lei pe care Guvernul trebuie să-i restituie cetăţenilor care şi-au câştigat drepturile în instanţă. De asemenea, PSD subliniează faptul că reducerea CAS, care vine în primul rând în sprijinul mediului privat, poate fi inclusă în bugetul pe 2012, doar cu condiţia să se renunţe la PNDI şi alte investiţii politice pentru clientelă.

PSD este dispus să sprijine adoptarea bugetului doar dacă îi va fi luate în seamă măsurile propuse. Sunt sceptic că a fi aşa. În consecinţă, trebuie să aşteptăm alegerile, pentru ca PSD şi USL să preia puterea şi să vină imediat cu măsuri de relansare economică şi de stimularea atragerii fondurilor europene, pentru crearea de noi locuri de muncă şi menţinerea celor existente.

 Deputat PSD de Alba,Radu Coclici


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea Școlii Gimnaziale din Benic: Investiție de peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea Școlii Gimnaziale din Benic: Investiție de peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Administrația comunei Galda de Jos a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea Școlii Gimnaziale din Benic. Citește și: Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea