Deputat PNL Sorin Bumb: Încă o mare realizare a PSD – de astăzi, gazele se scumpesc pentru a treia oară de la începutul anului

Gafele tot mai dese ale membrilor Guvernului condus de condamnați penal Dragnea și Vâlvoc sunt decontate direct de cetățenii României. De astăzi, ei vor trebui să suporte o nouă scumpire a gazelor, cu 5,85%, doar din cauză că PSD a decis să liberalizeze total prețul gazelor pe piața românească, lăsând cetățenii expuși dorinței de a face profit a furnizorilor de gaze. Este a treia scumpire din acest an, după cea din Ianuarie cu 8,3% și cea din din aprilie cu 10%!

Scumpirea a fost anunțată de ANRE, pe principiul “Ce să faci? N-ai ce să faci?”. Altfel spus, această instituție, care ar trebui să protejeze cetățenii și să vegheze ca prețurile plătite de ei pentru energie să fie unele corecte, nu face nimic altceva decât să execute ce zic firmele producătoare de gaze. ANRE, după cum spune chiar ea, într-un comunicat oficial, a constatat că furnizorii au adus facturi mai mari și a aprobat ca diferența să fie plătită de cetățeni, prin mărirea prețului gazelor. Doar n-ați fi vrut ca profiturile acestor companii, de circa 300%, anunțate de ministrul Discotecilor și Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, să fie în vreun fel afectate…?

Asta se întâmplă însă când transformi ANRE în organizație de partid, care nu face decât să urmeze ordinele venite de la sediul central al PSD. ANRE a ajuns un simplu spectator care constată doar creșteri de prețuri, fiind încadrată cu incompentenți – la fel ca tot Guvernul actual – a căror singură calitate este Organizația județeană PSD din care provin.

Situația are însă hazul ei, pentru că în amețeala totală de la PSD, în aceiași zi în care ANRE anunța că se scumpește gazul, același ministru al Discotecilor și Finanțelor spunea răspicat, pe la televiziunile de partid, că gazul se va ieftini, pentru că el va plafona prețul gazelor prin ordonanță de urgență. Realitatea l-a contrazis însă și noi am rămas doar cu un preț mai mare la gaz cu 24,15% față de anul trecut, care va genera o nouă reacție în lanț de scumpire a alimentelor și altor produse.

Să sper doar că ultima gafă a Ministrului Apărării, care tocmai a confirmat acuzele lui Putin la adresa României, spunând că baza de la Deveselu deține rachete balistice, nu va duce la o nouă scumpire a gazelor…

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

marius 01.08.2018 at 11:20

Si cele emanate de PNL?

anda 01.08.2018 at 14:39

Nu mai injura nimeni? Darzu, Zdrinc, postacii de serviciu ati mutit, ati orbit? Aveti petrecere la psd ca ati scumpit gazul a treia oara anul asta. Pe cand si curentul a sasea oara?

sindicalistul vesel 01.08.2018 at 17:45

Bravo Bumbule ! Ai descoperit….America !!! Da`…stii ca tarifele se aproba de ANRE ??? Nu de …PSD + ALDE ???

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...