Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL, Florin Roman: PSDragnea lasă milioane de români navetiști pe drumuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a refuzat solicitarea PNL de a discuta în plen și de a supune votului final proiectul de lege cu privire la modificarea legii serviciilor publice de transport public local (Legea 92/2007), ceea ce va genera haos total în transportul navetiștilor și elevilor din toată țara.

Cele trei comisii de fond – administrație publică, transporturi și industrii – au dezbătut și adoptat acest proiect de lege, în regim de urgență, la solicitarea secretarului de stat din MDRAP, doamna Sirma Caraman. Peste noapte, probabil la presiunea transportatorilor, secretarul de stat s-a sucit, solicitând o amânare, astfel încât criteriile de licitație a traseelor să fie stabilite în corpul legii și nu prin Ordin de ministru, ca și până acum.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul de lege dă dreptul primăriilor și consiliilor județene să stabilească și să liciteze traseele de transport public local, iar desemnarea câștigătorilor să nu se mai facă de către Ministerul Transporturilor, ceea ce reprezintă un pas important spre normalizare și descentralizare. Numai că interesele unor operatori sunt mai puternice decât interesul cetățenilor care își doresc un transport concurențial, liberalizat, în condiții de confort.

În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică atrag în modul cel mai serios atenția că majoritatea programelor județene de transport public interjudețean expiră spre sfârșitul anului. În lipsa acestei legi, navetiștii și elevii nu vor mai putea circula cu autobuzul. În multe județe, din cauza haosului legislativ, autoritățile locale sunt date în judecată și plătesc bani grei, milioane de euro, ca despăgubiri, unor samsari privați din transporturi.

Nu e de joacă! Se blochează România, din cauza unor funcționari, probabil, corupți. Am atras atenția că unii transportatori licitează doar traseele profitabile, în timp ce oamenii de la țară sunt ai nimănui, deși ei sunt principalii beneficiari.

Prin amânarea votării acestei legi, PSDragnea pune transportul local pe butuci! Dacă transportul local se blochează, PSD este singurul vinovat! PNL solicită majorității de stânga PSD-ALDE să nu se mai joace cu soarta milioanelor de călători și să accepte discutarea și votarea legii!

Deputat PNL de Alba, Florin Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea