Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: Modernizați întâi PSD, domnule Dragnea și nu mai chinuiți bătrânii bolnavi!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Vreau să semnalez, azi, de la tribuna Parlamentului României, un caz de abuz grosolan al guvernării locale a PSD față de locuitorii din satul Bucium Muntari, județul Alba. Și mă refer la modul arbitrar în care reprezentanții partidului de guvernământ au înțeles să aplice o lege, și anume Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, care stipulează modalitatea de colectare a gunoiului menajer.

În speța la care mă refer, această lege se aplică în mod defectuos, nu are nicio legătură cu binele localnicilor și nu lucrează nicidecum în folosul lor, punându-le de fapt în pericol starea de integritate și cea de sănătate.

Susțin acest lucru deoarece acești cetățeni, locuitori ai satului Bucium Muntari, mi-au relatat atât mie, în calitate de parlamentar de Alba, cât și presei locale, o gravă situație în care se regăsesc și care se referă la faptul că reprezentanții Primăriei Bucium au decis să amplaseze containerele de gunoi la o distanță considerabilă, în cele mai multe cazuri, față de locuințele localnicilor. Trebuie precizat faptul că distanța până la containerele respective variază de la o gospodărie la alta, aceasta fiind cuprinsă între câteva sute de metri, pentru unele, și circa 3,5 kilometri pentru altele.

Mai precis, reprezentanții locali ai PSD, cred că ar trebui să țină cont în primul rând de nevoile cetățenilor care i-au ales, dar, mai ales, de protejarea integrității și stării de sănătate a acestora – cei mai mulți dintre aceștia fiind pensionari mineri bolnavi, diagnosticați cu gradul doi de silicoză -, îi obligă pe acești vârstnici să parcurgă drumuri dus-întors, cu sacul de gunoi menajer în spate, pe distanțe foarte mari!

Cu alte cuvinte, în România domnului Dragnea și a doamnei ministru Carmen Dan, nu mai contează nici respectul pentru vârsta celor care îi votează, nici starea lor de sănătate sau integritate! De ce spun acest lucru? Logic, deoarece atât reprezentanții PSD din cadrul Consiliului Local Bucium nu ar fi trebuit să-și pună proprii cetățeni într-o asemenea situație groaznică, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectul de Alba, ar fi trebuit să le aducă la cunoștință această problemă, și să ia de multă vreme măsuri, pentru a soluționa rapid un astfel de abuz!

Doamnelor și domnilor deputați,

Îi cer pe această cale, doamnei ministru Carmen Dan să-i solicite urgent prefectului județului Alba să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Bucium cu privire la amplasarea containerelor pentru colectarea gunoiului menajer din satul Bucium Muntari și să găsească împreună cu toți cetățenii comunei Bucium cele mai viabile și adecvate soluții, ținându-se cont de starea de sănătate și vârsta localnicilor aflați în dificultate!

Menționez că satul Muntari este singurul dintre cele șase sate aferente comunei Bucium care nu dispune de drum de acces cu mașina și care este răsfirat pe o suprafață de circa 900-1000 de hectare, fără școală sau magazin universal măcar și care se confruntă cu foarte dese pene de curent electric! În acest context, cred că europenizarea acestui sat ar trebui să înceapă cu cele mai importante și vitale aspecte pentru localnici și nu cu punerea acestora într-o dificultate majoră sau chiar în pericol doar de dragul bifării unei găselnițe de așa-zisă modernizare!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea