Deputat PNL Florin Roman: Modernizați întâi PSD, domnule Dragnea și nu mai chinuiți bătrânii bolnavi!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Vreau să semnalez, azi, de la tribuna Parlamentului României, un caz de abuz grosolan al guvernării locale a PSD față de locuitorii din satul Bucium Muntari, județul Alba. Și mă refer la modul arbitrar în care reprezentanții partidului de guvernământ au înțeles să aplice o lege, și anume Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, care stipulează modalitatea de colectare a gunoiului menajer.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În speța la care mă refer, această lege se aplică în mod defectuos, nu are nicio legătură cu binele localnicilor și nu lucrează nicidecum în folosul lor, punându-le de fapt în pericol starea de integritate și cea de sănătate.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Susțin acest lucru deoarece acești cetățeni, locuitori ai satului Bucium Muntari, mi-au relatat atât mie, în calitate de parlamentar de Alba, cât și presei locale, o gravă situație în care se regăsesc și care se referă la faptul că reprezentanții Primăriei Bucium au decis să amplaseze containerele de gunoi la o distanță considerabilă, în cele mai multe cazuri, față de locuințele localnicilor. Trebuie precizat faptul că distanța până la containerele respective variază de la o gospodărie la alta, aceasta fiind cuprinsă între câteva sute de metri, pentru unele, și circa 3,5 kilometri pentru altele.

Mai precis, reprezentanții locali ai PSD, cred că ar trebui să țină cont în primul rând de nevoile cetățenilor care i-au ales, dar, mai ales, de protejarea integrității și stării de sănătate a acestora – cei mai mulți dintre aceștia fiind pensionari mineri bolnavi, diagnosticați cu gradul doi de silicoză -, îi obligă pe acești vârstnici să parcurgă drumuri dus-întors, cu sacul de gunoi menajer în spate, pe distanțe foarte mari!

Cu alte cuvinte, în România domnului Dragnea și a doamnei ministru Carmen Dan, nu mai contează nici respectul pentru vârsta celor care îi votează, nici starea lor de sănătate sau integritate! De ce spun acest lucru? Logic, deoarece atât reprezentanții PSD din cadrul Consiliului Local Bucium nu ar fi trebuit să-și pună proprii cetățeni într-o asemenea situație groaznică, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectul de Alba, ar fi trebuit să le aducă la cunoștință această problemă, și să ia de multă vreme măsuri, pentru a soluționa rapid un astfel de abuz!

Doamnelor și domnilor deputați,

Îi cer pe această cale, doamnei ministru Carmen Dan să-i solicite urgent prefectului județului Alba să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Bucium cu privire la amplasarea containerelor pentru colectarea gunoiului menajer din satul Bucium Muntari și să găsească împreună cu toți cetățenii comunei Bucium cele mai viabile și adecvate soluții, ținându-se cont de starea de sănătate și vârsta localnicilor aflați în dificultate!

Menționez că satul Muntari este singurul dintre cele șase sate aferente comunei Bucium care nu dispune de drum de acces cu mașina și care este răsfirat pe o suprafață de circa 900-1000 de hectare, fără școală sau magazin universal măcar și care se confruntă cu foarte dese pene de curent electric! În acest context, cred că europenizarea acestui sat ar trebui să înceapă cu cele mai importante și vitale aspecte pentru localnici și nu cu punerea acestora într-o dificultate majoră sau chiar în pericol doar de dragul bifării unei găselnițe de așa-zisă modernizare!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419