Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: Modernizați întâi PSD, domnule Dragnea și nu mai chinuiți bătrânii bolnavi!

Publicat

în

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Vreau să semnalez, azi, de la tribuna Parlamentului României, un caz de abuz grosolan al guvernării locale a PSD față de locuitorii din satul Bucium Muntari, județul Alba. Și mă refer la modul arbitrar în care reprezentanții partidului de guvernământ au înțeles să aplice o lege, și anume Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, care stipulează modalitatea de colectare a gunoiului menajer.

În speța la care mă refer, această lege se aplică în mod defectuos, nu are nicio legătură cu binele localnicilor și nu lucrează nicidecum în folosul lor, punându-le de fapt în pericol starea de integritate și cea de sănătate.

Electrica Furnizare Discount

Susțin acest lucru deoarece acești cetățeni, locuitori ai satului Bucium Muntari, mi-au relatat atât mie, în calitate de parlamentar de Alba, cât și presei locale, o gravă situație în care se regăsesc și care se referă la faptul că reprezentanții Primăriei Bucium au decis să amplaseze containerele de gunoi la o distanță considerabilă, în cele mai multe cazuri, față de locuințele localnicilor. Trebuie precizat faptul că distanța până la containerele respective variază de la o gospodărie la alta, aceasta fiind cuprinsă între câteva sute de metri, pentru unele, și circa 3,5 kilometri pentru altele.

Mai precis, reprezentanții locali ai PSD, cred că ar trebui să țină cont în primul rând de nevoile cetățenilor care i-au ales, dar, mai ales, de protejarea integrității și stării de sănătate a acestora – cei mai mulți dintre aceștia fiind pensionari mineri bolnavi, diagnosticați cu gradul doi de silicoză -, îi obligă pe acești vârstnici să parcurgă drumuri dus-întors, cu sacul de gunoi menajer în spate, pe distanțe foarte mari!

Cu alte cuvinte, în România domnului Dragnea și a doamnei ministru Carmen Dan, nu mai contează nici respectul pentru vârsta celor care îi votează, nici starea lor de sănătate sau integritate! De ce spun acest lucru? Logic, deoarece atât reprezentanții PSD din cadrul Consiliului Local Bucium nu ar fi trebuit să-și pună proprii cetățeni într-o asemenea situație groaznică, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectul de Alba, ar fi trebuit să le aducă la cunoștință această problemă, și să ia de multă vreme măsuri, pentru a soluționa rapid un astfel de abuz!

Doamnelor și domnilor deputați,

Îi cer pe această cale, doamnei ministru Carmen Dan să-i solicite urgent prefectului județului Alba să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Bucium cu privire la amplasarea containerelor pentru colectarea gunoiului menajer din satul Bucium Muntari și să găsească împreună cu toți cetățenii comunei Bucium cele mai viabile și adecvate soluții, ținându-se cont de starea de sănătate și vârsta localnicilor aflați în dificultate!

Menționez că satul Muntari este singurul dintre cele șase sate aferente comunei Bucium care nu dispune de drum de acces cu mașina și care este răsfirat pe o suprafață de circa 900-1000 de hectare, fără școală sau magazin universal măcar și care se confruntă cu foarte dese pene de curent electric! În acest context, cred că europenizarea acestui sat ar trebui să înceapă cu cele mai importante și vitale aspecte pentru localnici și nu cu punerea acestora într-o dificultate majoră sau chiar în pericol doar de dragul bifării unei găselnițe de așa-zisă modernizare!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Publicitate

Politică Administrație

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Publicat

în

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îi solicită premierului Nicolae Ciucă demiterea „de urgenţă” a ministrului Cercetării, Florin Roman, pentru a arăta, prin acest gest, că nu îşi „bate joc de comunitatea cercetătorilor români”.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES, reprezentanţii USR susţin că Florin Roman „şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat Cioloş, citat în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Liderul USR afirmă că Florin Roman afectează credibilitatea ministerului pe care îl conduce şi pune sub semnul întrebării capacitatea statului de a face reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene.

„După ce a minţit în CV că a scris o carte, Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, demonstrează, prin plagiatul descoperit de jurnaliştii de la „Libertatea”, că minciuna este patologică la PNL. Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept ‘iar o altă mare problemă’, afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puţin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea şi capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene şi de a folosi corect şi onest banii europeni puşi la dispoziţie”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit sursei citate, rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru este „de neacceptat”.

„Ce încredere ar mai putea avea cetăţenii acestei ţări în acest minister şi, de fapt, în întregul guvern, ştiind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman şi alţi foşti prim-miniştri sau miniştri să diminueze gravitatea faptei şi el trebuie sancţionat. În aceste condiţii, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru şi cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa”, adaugă sursa menţionată.

USR subliniază că nu va tolera niciodată furtul şi va sancţiona întotdeauna orice formă de derapaj.

„Dacă PNL şi PSD mai au un minim respect faţă de cetăţenii acestei ţări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcţia de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoţia nu contează, ba chiar te face ministru”, precizează reprezentanţii USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Sunt tot mai mulți cei care vorbesc despre fondurile europene și șansa unică pe care o are România să se dezvolte, dar prea puțini sunt cei care se gândesc că sunt autorități locale care au nevoie de sprijin direct pentru a beneficia de ele.

Județul Alba este compus din 4 municipii, 7 orașe și 67 de comune. Dacă municipiile și majoritatea orașelor au un departament sau cel puțin un angajat pregătit pentru a depune proiecte și accesa fonduri europene, la primăriile de comune sunt mai puțini angajați, angrenați în multiple activități.

Electrica Furnizare Discount

Este timpul ca CJ Alba să înființeze un departament, cu cei mai buni specialiști, care să identifice măsuri și axe de finanțare pentru zona rurală din județ. Departamentul respectiv va trebui să colaboreze cu Grupurile de Acțiune Locală (GAL-uri), dar și cu primăriile, să ajute la scrierea proiectelor europene și să sprijine implementarea lor. Până în prezent, în relația cu autoritățile locale, cofinanțând anumite investiții, Consiliul Județean doar a prins peștele, fără a înmâna cuiva undița și momeala.

Atât în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în celelalte programe și măsuri din actualul exercițiu bugetar, derulate prin PNDR, există proiecte comune de finanțare, de care pot beneficia mai multe localități din județ. AFIR are, spre exemplu, măsuri de finanțare de care pot beneficia mai multe comune, cu sau fără asociere, în funcție de caz. Astfel, colaborarea între CJ Alba, GAL-uri și UAT-uri este constructivă și indispensabilă în actualul context economic și european dacă vrem să dezvoltăm județul.

Voi înainta aceste propuneri conducerii Consiliului Județean Alba, în speranța că mediul rural se va dezvolta așa cum trebuie!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Publicat

în

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Filiala AUR Alba dă startul unei acțiuni prin care speră să aducă bucurie pe chipul celor aflați în suferință din cauza lipsurilor materiale.

Începând din data de 7 decembrie, demarăm campania ,,Moș Crăciun de AUR”.

Un proiect prin care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vom ajuta copii și persoane vârstnice, proveniți din medii defavorizate.

Electrica Furnizare Discount

Vom face tot posibilul să ajutăm cât mai multe persoane și sperăm că vom reuși să facem mai luminoase sărbătorile unor oameni care au uitat să zâmbească.

Cei care doresc să sprijine material și financiar această acțiune, care este menită să aducă bucurie unor copilași sau persoane în vârstă, o pot face la:

Sediul nostru AUR din Alba Iulia, strada Națiunii, nr 11;

La numerele de telefon: +40741669604, +40720220477 sau pe pagina de Facebook

Vă mulțumim!

Moșul chiar face minuni! Implică-te și tu!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare