Deputat Florin Roman: ”Cele 27 de avize dispar la reautorizarea lucrărilor în construcții”

În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, am inițiat un dialog cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe tema practicii neunitare în privința reluării procedurii de obținere a avizelor la reautorizarea lucrărilor în construcții.

În prezent, în funcție de complexitatea lucrărilor, sunt necesare până la 27 de avize și autorizații, dintre care jumătate se obțin de la nivel central. Precizările MDRAP vin să lămurească astfel de situații bizare, în care oamenii sunt puși pe drumuri birocratice stufoase.

ELIT

Autorizația de construire este valabilă timp de 24 de luni de la emitere. Valabilitatea autorizației se extinde, în cazul lucrărilor începute în acest interval, pe toată durata de execuție a lucrărilor, în conformitate cu proiectul tehnic. În cazul în care aceste lucrări nu sunt începute, întârzierea duce la pierderea valabilității autorizației, fiind necesară emiterea unei noi autorizații de construire.

La solicitarea mea, MDRAP a venit cu noi clarificări în sprijinul solicitanților: ”În situația în care caracteristicile nu se schimbă față de autorizația inițială se va putea emite o nouă autorizație de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism”. Ceea ce înseamnă de fapt că implicit nu este necesară reluarea procedurii de obținere a celor 27 de avize/acorduri. Noile precizări sunt cuprinse și într-un ordin de modificare a metodologiei de aplicare a Legii 50/1991. Așadar, mai puține hârțoage, mai puțină birocrație!

Deputat PNL Florin Roman

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

marius 27 iunie 2018 at 13:35

După marele miting, de aseară, PNL a ajuns asemeni jocului de Loto. Oricât s-ar strădui nu le iese mai mult de un număr câștigător , iar în strada, mai mult de un manifestant.
PS. A apărut volumul ,, Roman și arta conversației,, scrisa de remarcabilul romancier Ludovic Wauban, conte de Piață și Werner, Biciclistul Singuratic.
Spicuim din cuprins: Roata cu roată ; Dialogul spițelor nemuritoare; De vorbă cu un singur manifestant; Bolovanii de la poalele microfoanelor; Să citim fără să-nțelegem; Cele șapte case și mitul lui Tom Degețel; La poalele toboganului;
Felicitam autorii și le dorim suc- ces la lansare.
( lansarea va avea loc în poligonul de tragere de la Pâclișa)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...