Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concursuri ”cu cântec” la Primăria Alba Iulia. ANFP s-a adresat instanței pentru două cazuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concursuri ”cu cântec” la Primăria Alba Iulia. ANFP s-a adresat instanței pentru două cazuri în care funcțiile au fost acordate, se pare, pe pile.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici au depus, la Tribunalul Alba, o cerere de chemare în judecată a viceprimarului cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Paul Voicu și a altor două persoane care au câştigat concursurile organizate de instituţie pentru două posturi publice. Acest demers este unul fără precedent din partea ANFP faţă de o instituţie publică din județul nostru.

La Tribunalul Alba, dosarul a fost înregistrat în data de 6 decembrie 2019, obiectul cauzei fiind constituit de anularea unui concurs din vară, mai exact data de 26 august 2019, precum şi a două dispoziţii emise trei zile mai târziu, în data de 29 august 2019.

Pârâţi în dosar sunt Primăria Alba Iulia, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia (Voicu Paul) şi cei doi candidaţi care au câştigat concursurile: Bereş Vasile şi Oprean Larisa Victoria. Deocamdată, cauza nu a primit un termen de judecată. Procesul este unicat pe rolul instanţelor din Alba, până în prezent nemaifiind înregistrat un dosar prin care ANFP să solicite anularea unui concurs şi a dispoziţiilor emise pentru angajarea persoanelor care au obţinut cel mai mare punctaj şi au fost declarate admise pentru ocuparea posturilor.

Bereş Vasile este un fost director al Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba şi a fost condamnat în 2013 la 1 an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta este apropiat cercurilor politice din cadrul PNL Alba, ceea ce arată că obţinerea postului vizat nu este întâmplătoare. Bereş a candidat, la concursul organizat în 26 august 2019, pentru postul de şef al Serviciului aministrare pieţe, târguri şi gestionarea câinilor fără stăpân. La concurs s-a mai înscris un candidat, care, în final, nu s-a mai prezentat. Prin urmare, rămas singur în competiţie, Bereş Vasile a obţinut 71,8 punte la proba scrisă şi 83,6 puncte la interviu. Procedura s-a finalizat cu o dispoziţie emisă de viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul, în 29 august 2019.

Al doilea concurs contestat de ANFP a avut loc în 21 august 2019 şi a vizat o funcţie publică de poliţist local la Compartimentul protecţia mediului din Biroul instruire logistică, activitate comercială, protecţia mediului la Poliţia Locală Alba Iulia. Un număr de 12 candidaţi, din 15 înscrişi iniţial, au participat la proba scrisă. Singurul candidat admis, cu 52 de puncte, a fost Oprean Larisa Victoria. Aceasta a mers la interviu, unde a obţinut punctajul de 66,66 puncte. Ambii părinţi ai candidatei Oprean lucrează la Primăria Alba Iulia.

În cazul acestui concurs, a existat o contestaţie la proba scrisă, dar a fost respinsă de către comisia de concurs. Mai mult decât atât, comisia a redus punctajul contestatorului Crişan Andrei, de la 40,25 puncte, cât a obţinut iniţial, la 34 puncte după contestaţie. Şi în acest caz, la finalizarea procedurii a fost emisă o dispoziţie de către viceprimarul cu atribuţii de primar.

surse: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea