Rămâi conectat

Ştirea zilei

Delia, Andra și Iris vor concerta la Alba Iulia, de 1 Decembrie. VEZI ce surprize mai aduce ”Festival de România”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia anunță că, pentru organizarea serbărilor de 1 Decembrie, a alocat un buget de 200.000 de lei. Manifestările sunt realizate în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba. În weekendul dedicat Zilei Naţionale va fi inaugurat şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă.

România se naşte aici, în fiecare an de la 1918 încoace. Alba Iulia a fost şi rămâne dovada primului impuls, locul în care s-a desăvârşit lupta pentru unitate a românilor, locul sfânt în care Dumnezeu a deşteptat o naţiune, iar noi nu facem altceva decât să-i preţuim existenţa contopită cu a României Mari. Alba Iulia nu e doar un loc. E unicul loc născut româneşte, modelat de români şi desăvârşit de unire, e locul în care primeşti mai mult decât dăruieşti, construit pe istorie şi gata să-şi scrie istoria.

În mod firesc, şi în acest an, vom avea parte de tot festivismul angajant şi sobru care comprimă în câteva episoade o întreagă istorie. Te deum, paradă militară, depuneri de coroane, tot ceea ce exprimă respectul pentru ceea ce ne-au făgăduit şi au împlinit înaintaşii. Suntem din nou gazde primitoare pentru acei români care au conturată în inimă România şi care, într-o atmosferă de reculegere şi pietate, se întâlnesc an de an la congresul Spiritualităţii Româneşti.

Sărbătoarea din acest an cuprinde în program şi un eveniment excepţional, un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova din Chişinău (30 noiembrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor), un dar nepreţuit de la oraşul înfrăţit cu Alba Iulia.

Spre deosebire de anul trecut, Festival de România include în programul zilei de 1 Decembrie  o paradă militară, spre încântarea tuturor celor care admiră spiritul cazon (1 decembrie, Bulevardul 1 Decembrie 1918). Soliile cetăţilor de scaun vor fi primite pe terasa Sălii Unirii pe 1 Decembrie.

Desigur, nu vom pierde din vedere tinerii, pe care îi încurajăm să se bucure de viaţă trăită în Cetate şi pentru care avem “volum” la scenă, artişti pe măsură şi multă voie bună. Delia, Andra, Iris vor menţine ridicată cota de distracţie.

Vom semnala tuturor celor prezenţi la Alba Iulia faptul că Cetatea Alba Carolina va sărbători în 2015 un tricentenar, 300 de ani de când s-a început construcţia acestei moşteniri sfinte pentru noi. În mod curent, Primăria şi Consiliul Judeţean Alba colaborează eficient în astfel de momente”, a transmis Mihai Coșer, purtător de cuvânt al administrației locale.

Vom reveni cu rogramul complet al evenimentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea