Deficit URIAȘ al României în al doilea trimestru al 2022: S-a dublat de la 5,2 miliarde de euro la 11 miliarde
România a înregistrat un deficit uriaș în al doilea trimestru al 2022, acesta dublându-se de la 5,2 miliarde de euro în primul trimestru la 11 miliarde de euro în cel de-al doilea trimestru al anului.
Uniunea Europeană a înregistrat un deficit de cont curent de 37,4 miliarde de euro în al doilea trimestru al acestui an, în rândul statelor membre cele mai mari deficite fiind înregistrate în Franţa (15,6 miliarde de euro) şi România (11 miliarde de euro), conform estimărilor publicate miercuri de Eurostat, potrivit Agerpres.
Nu mai puţin de 18 state membre UE au înregistrat un deficit de cont curent în trimestrul al doilea. La polul opus, cele mai mari excedente de cont curent au fost înregistrate în Germania (22,9 miliarde de euro), Irlanda (15,8 miliarde de euro) şi Danemarca (12,9 miliarde de euro).
Conform Eurostat, deficitul de cont curent al României s-a dublat de la un trimestru la altul, de la 5,2 miliarde de euro în primul trimestru până la 11 miliarde de euro în trimestrul al doilea.
În cazul UE, deficitul de cont curent de 37,4 miliarde de euro din trimestrul al doilea este echivalent cu 1% din PIB-ul comunitar şi vine după un excedent de 8,8 miliarde de euro (0,2% din PIB) în primul trimestru al acestui an şi un excedent de 104,8 miliarde de euro (2,9% din PIB) în trimestrul al doilea al anului trecut.
În relaţiile cu principalii săi parteneri comerciali, UE a înregistrat un excedent de cont curent pe relaţia cu Marea Britanie (43,6 miliarde de euro), Elveţia (20,5 miliarde de euro), centrele financiare offshore (7,6 miliarde de euro), Canada (7,4 miliarde de euro), Hong Kong (6,3 miliarde de euro), Brazilia (5,1 miliarde de euro), SUA (3,9 miliarde de euro) şi Japonia (600 milioane de euro). Deficite au fost înregistrate pe relaţia cu China (50,8 miliarde de euro), Rusia (33,4 miliarde de euro) şi India (3,7 miliarde de euro).
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 59 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri