Declarație pe proprie răspundere pentru preț plafonat la energie: Ce se va întâmpla cu românii care nu vor face asta
Declarație pe proprie răspundere pentru preț plafonat la energie: Ce se va întâmpla cu românii care nu vor face asta
Aproximativ nouă milioane de consumatori români vor trebui să depună o declarație pe proprie răspundere la furnizorul de energie şi să menționeze că la respectivul loc de consum au domiciliul sau reședința.
Dacă nu vor face asta atunci nu se vor încadra la preţ plafonat la curent. Asta prevede legea care a fost adoptată în Parlament şi trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
Actul normativ stabileşte că preţurile plafonate se aplică doar pentru un singur loc de consum, chiar dacă o persoană are mai multe proprietăţi.
Ce spune legea care plafonează preţurile la energie
În cazul clienţilor casnici, preţul final se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/reşedinţă.
Clientul casnic care are atât adresă de reşedinţă, cât şi adresă de domiciliu poate beneficia de preţ plafonat fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reşedinţă, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere depusă la furnizor, privind faptul că nu beneficiază de preţ plafonat pentru un alt loc de consum.
Ce spun furnizorii de energie
”Noi, furnizorii nu avem de unde să ştim dacă un loc de consum este de reşedinţă sau domciliu, ceea ce se poate interpreta că pentru a beneficia de plafonare toţi clienţii casnici trebuie să transmită furnizorului declaraţia pe propria răspundere”, spune Laurenţiu Urluescu, reprezentantul Asociației Furnizorilor de Energie din România.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii4 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii