Rămâi conectat

Ştirea zilei

Declarație de AVERE obligatorie pentru toți românii, proiect al PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Declarație de AVERE obligatorie pentru toți românii, proiect al PSD

În negocierile de la Palatul Parlamentului, PSD a venit cu ideea unor declarații de avere care să fie completate de toți românii. Soluția a fost agreată, de principiu, de PNL, dar ambele partide s-au blocat la modul în care s-ar putea implementa.

Liderii PNL și PSD s-au blocat când s-a discutat cum va arăta noua declarație de avere și cum va fi completată.

„România are mulți oameni în mediul rural. Când completează declarația e foarte important, înainte să taie porcul sau după. Oamenii vor avea multe probleme cu astfel de chestiuni. O altă problemă este cu centralizarea acestor declarații de avere. Ele ar trebui să aibă un format standard, ca să poată fi ușor introdus”, au explicat sursele citate.

Ideea apariției unei declarații de avere pentru toți românii a fost în discuție și în timpul guvernării PSD, varianta fiind susținută de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. Și atunci s-a renunțat la implementare, deoarece nu s-a găsit o soluție pentru aplicare.

„Discuția a existat, propunerea a fost bună, să vedem cum se poate implementa”, a fost concluzia unui lider participant la discuție.

Social-democrații au insistat și pe reducerea deductibilităților fiscale, mai ales pentru cei care achiziționează mașini scumpe pe firmă. Europarlamentarul Cristian Bușoi le-a spus că ar putea apărea probleme cu bunurile cumpărate în afara țării, dar social-democrații cred că orice bun cumpărat în mod legal poate fi urmărit.

În privința taxării luxului, PSD insistă că măsura va trebui aplicată de viitoarea guvernare.

„La discuții s-a pus problema dacă o mașină de 50.000 de euro este una de lux sau una de 100.000 de euro. De unde începe taxarea luxului? O casă de 120 de mp este de lux sau nu. De la ce prag un venit este considerat a fi în zona luxului”, a spus un membru din delegația PNL prezent la negocieri.

Florin Cîțu a susținut că nu este de acord cu introducerea unei astfel de măsuri. Președintele PNL a spus că impozitarea proprietății ține de administrațiile locale. În acest context, el a propus ca primăriile care nu colectează venituri proprii pentru plata salariilor să se taie masiv din cheltuieli.

Sursa: europalibera.org

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea