Rămâi conectat

Ştirea zilei

Declarația unică 2020: 30 iunie, noul termen de depunere la ANAF. Bonificații de până la 10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ședința de joi seara, Guvernul a modificat din nou, termenul pentru depunerea Declarației unice la ANAF. Termenul de depunere s-a prelungit până la dată de 30 iunie, după ce anterior fusese fixat în data de 25 mai.

De asemenea, Guvernul a mai decis să acorde bonificații de până la 10% celor care vor achita impozitele sau contribuțiile până la finalul lunii iunie. Luați în considerare că, pentru a intră în vigoare, măsură trebuie publicată în Monitorul Oficial al României.

“Un milion de români care obțîn venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până la dată de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice.”, potrivit unui comunicat al Finanțelor.

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice de a acordă bonificații de până la 10% tuturor persoanelor care vor plăti până la 30 iunie impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor/câștigurilor obținute în 2019 din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultură, silvicultură și piscicultură sau din alte categorii de venituri.

Declarația unică – cum se acordă bonificatiile?

În ceea ce privește bonificatia, Finanțele informează că va fi aplicată pentru impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, datorate pentru veniturile realizate în anul 2019, pentru care există obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Persoanele fizice vor primi o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligații fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral până la dată de 30 iunie 2020 inclusiv.

Totodată, va fi aplicată o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la 30 iunie 2020 inclusiv.

sursa: manager.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea