DECIZIE a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind TAXELE pe care credincioșii trebuie să le plătească

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat mai multe hotărâri în ședința care a avut loc, luni, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală. Una dintre acestea este legată de contribuțiile pe care le plătesc credincioșii.

Sfântul Sinod a adus precizări privind distincția dintre taxe și contribuții benevole oferite de către credincioși pentru funcționarea unităților de cult.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Taxele stabilite de consiliul parohial se referă doar la sumele plătite de credincioși pentru concesionarea și întreținerea locurilor de înmormântare din cimitire.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Contribuțiile benevole reprezintă sumele oferite de credincioși cu ocazia săvârșirii unor Sfinte Taine și ierurgii. Cuantumul acestora este stabilit de către Consiliul Parohial și are în vedere cheltuielile de funcționare a parohiilor.

Sfântul Sinod a reiterat interdicția condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe mai ales în cazul familiilor sărace, dar parohiile consideră necesare contribuțiile benevole ca donație din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale.

În aceste cazuri, preotul trebuie să elibereze chitanțe familiilor care au donat banii respectivi.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Profa MARIA 20 decembrie 2017 at 10:00

Azi maine vin „la urat” sa faca si ei un ban. Cam 10.000 euro face un popa la boboteaza. Bani necurati de la creduli.

Kissyou 20 decembrie 2017 at 10:05

Eu nu-i primesc la boboteaza.Aduc ghinion tot anul. Sunt niste cersetori si sarlatani care nu mai stiu cum sa iti ia banul in numele DOMNULUI, desii primesc miliarde de euro anual de la Stat pt fel si fel de bazaconii.

Patriarhul 160 milioane salar .de ce ? 20 decembrie 2017 at 12:43

baniiiiii nimic sfant !!!1 masinatiuni si ingineri financiare .

Comentariile sunt oprite