Rămâi conectat

Actualitate

Decizie a Curții de Justiție a UE: Fără simboluri religioase la locul muncă. Măsura ar trebui să fie aplicată tuturor confesiunilor religioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Decizie a Curții de Justiție a UE: Fără simboluri religioase la locul muncă. Măsura ar trebui să fie aplicată tuturor confesiunilor religioase

Marți, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis o decizie importantă, stabilind că interdicțiile privind îmbrăcămintea sau simbolurile legate de convingeri filozofice sau religioase pot fi impuse într-un mediu administrativ pentru a asigura un „mediu administrativ complet neutru”.

Cu toate acestea, instanța a subliniat că aceste interdicții trebuie aplicate în mod egal întregului personal și limitate strict la ceea ce este necesar.

Citește și : România, în top trei al statelor din Uniunea Europeană cu cea mai mare inflație: Ce țări se află pe primele două locuri

Decizia a venit în urma plângerii unei angajate musulmane din municipalitatea Ans, din estul Belgiei, căreia i s-a interzis să poarte un văl la locul de muncă. În replică, municipalitatea și-a schimbat condițiile de angajare pentru a impune o neutralitate strictă pentru toți angajații. Angajata a susținut că această interdicție este discriminatorie și încalcă dreptul său la libertatea religioasă.

Curtea a constatat că interdicțiile asupra semnelor evidente de convingere religioasă nu sunt discriminatorii, cu condiția să fie aplicate în mod general și nediscriminatoriu. Cu toate acestea, avocatul reclamantei a subliniat că „semnele discrete privind religia” au fost tolerate, precum purtarea de cercei cu o cruce sau organizarea de petreceri de Crăciun.

Decizia are implicații la nivel european, acoperind birourile din sectorul public. Curtea a afirmat că o politică de neutralitate strictă poate fi considerată justificată obiectiv pentru un scop legitim. Totuși, a subliniat că și inversul este valabil, sugerând că administrațiile publice ar putea fi la fel de bine justificate să permită semne vizibile de credință.

Cu toate acestea, instanțele naționale au o „marjă de apreciere” în stabilirea echilibrului dintre drepturile individului și neutralitatea serviciului public.

Sursă : Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Boicot al consumatorilor din Croația, în semn de protest față de scumpiri. Vânzările comercianților au scăzut cu 42%

Bera Larisa

Publicat

în

Boicot al consumatorilor din Croația, în semn de protest față de scumpiri. Vânzările comercianților au scăzut cu 42% Asociațiile pentru protecția consumatorilor din Croația au lansat un apel la boicotarea magazinelor pentru a denunța umflarea prețurilor. Astfel, vineri după-amiază, comercianții din Croația înregistrau o cifră de afaceri mai mică cu 42% față de o zi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea