Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Decizie a Curții de Justiție a UE: Fără simboluri religioase la locul muncă. Măsura ar trebui să fie aplicată tuturor confesiunilor religioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizie a Curții de Justiție a UE: Fără simboluri religioase la locul muncă. Măsura ar trebui să fie aplicată tuturor confesiunilor religioase

Marți, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis o decizie importantă, stabilind că interdicțiile privind îmbrăcămintea sau simbolurile legate de convingeri filozofice sau religioase pot fi impuse într-un mediu administrativ pentru a asigura un „mediu administrativ complet neutru”.

Cu toate acestea, instanța a subliniat că aceste interdicții trebuie aplicate în mod egal întregului personal și limitate strict la ceea ce este necesar.

Citește și : România, în top trei al statelor din Uniunea Europeană cu cea mai mare inflație: Ce țări se află pe primele două locuri

Decizia a venit în urma plângerii unei angajate musulmane din municipalitatea Ans, din estul Belgiei, căreia i s-a interzis să poarte un văl la locul de muncă. În replică, municipalitatea și-a schimbat condițiile de angajare pentru a impune o neutralitate strictă pentru toți angajații. Angajata a susținut că această interdicție este discriminatorie și încalcă dreptul său la libertatea religioasă.

Curtea a constatat că interdicțiile asupra semnelor evidente de convingere religioasă nu sunt discriminatorii, cu condiția să fie aplicate în mod general și nediscriminatoriu. Cu toate acestea, avocatul reclamantei a subliniat că „semnele discrete privind religia” au fost tolerate, precum purtarea de cercei cu o cruce sau organizarea de petreceri de Crăciun.

Decizia are implicații la nivel european, acoperind birourile din sectorul public. Curtea a afirmat că o politică de neutralitate strictă poate fi considerată justificată obiectiv pentru un scop legitim. Totuși, a subliniat că și inversul este valabil, sugerând că administrațiile publice ar putea fi la fel de bine justificate să permită semne vizibile de credință.

Cu toate acestea, instanțele naționale au o „marjă de apreciere” în stabilirea echilibrului dintre drepturile individului și neutralitatea serviciului public.

Sursă : Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea