De sâmbătă, lipsa autorizației de construire în cadrul anumitor proiecte, fără consecințe penale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

De sâmbătă, lipsa autorizației de construire în cadrul anumitor proiecte, fără consecințe penale

O lege ce vizează modificarea Legii autorizațiilor de construire a fost oficializată miercuri și prevede scoaterea de sub incidență penală a unor fapte din această lege. Totusi, acestea vor fi sancționate contravențional în cazul nerespectării lor .

Legea nr. 171/2020 pentru modificarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a avut un lung parcurs în Parlament – s-a propus inițial abrogarea cu totul a incriminării pentru construirea fără autorizație, însă pe parcurs conținutul textului a fost mult modificat. La prima adoptare, a fost trimisă înapoi în Parlament de președintele statului, la reexaminare. După cea de-a doua trecere prin Parlament, propunerea a primit și acordul președintelui țării, fiind publicată miercuri în Monitorul Oficial. Măsurile cuprinse în lege se vor aplica de sâmbătă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Documentul stabilește că lipsa autorizației pentru anumite lucrări iese din sfera penală și intră în cea contravențională, mai exact, executarea fără autorizaţie de construire / desfiinţare ori cu nerespectarea  prevederilor acesteia a lucrărilor următoare nu se va mai pedepsi penal:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine
  • lucrări de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare și reabilitare privind căile de comunicație de orice fel, drumurile forestiere, lucrările de artă, rețelele și dotările tehnico-edilitare, lucrările hidrotehnice, amenajările de albii, lucrările de îmbunătățiri funciare, lucrările de instalații de infrastructură, lucrările pentru noi capacități de producere, transport, distribuție a energiei electrice și/sau termice, precum și de reabilitare și retehnologizare a celor existente;
  • lucrări de foraje și excavări necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice și a prospecțiunilor geologice, proiectarea și deschiderea exploatărilor de cariere și balastiere, a sondelor de gaze și petrol, precum și a altor exploatări de suprafață, subterane sau subacvatice;
  • organizarea de tabere de corturi, căsuțe sau de rulote.

Pentru acestea, sancțiunea va fi una contravențională, respectiv amenda de la 1.000 la 100.000 de lei.

Sursa : avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Dora 15 august 2020 at 8:23

Legea lui Ciordache, cu dedicatie pentru penalii care distrug tara la propriu, si natura, si localitatile, a ajuns in Monitorul Oficial, cu complicitatea pe fata a presedintelui. USL traieste, si e mai letala ca oricand.

Comentariile sunt oprite