De la 1 noiembrie, Muzeul Păcii România la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba. Expoziţie, workshopuri şi ateliere
De la 1 noiembrie, Muzeul Păcii România la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba. Expoziţie, workshopuri şi ateliere
Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba găzduieşte, începând cu 1 noiembrie 2018, Muzeul Păcii România. Potrivit declaraţiilor fondatoarei Magdalena Cristina Butucea, acest muzeu este „primul de acest tip din Europa de Sud-Est şi a fost inaugurat la data de 19 ianuarie 2018, la Râmnicu Vâlcea. Muzeul Păcii România are o colaborare permanentă cu muzeele păcii din SUA. Europa şi Japonia, în special cu Muzeul Păcii Viena (Peace Museum Vienna) din Austria.
Acest muzeu itinerant cuprinde exponate înfăţişând personalităţi marcante ale lumii care au contribuit de-a lungul istoriei la apărarea păcii şi drepturilor omului. O întreagă galerie de oameni, din cele mai diferite ţări şi epoci istorice, sunt reunite într-un spaţiu neconvenţional pentru a ilustra importanţa unei teme majore pentru viaţa omenirii: PACEA”. De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, în cadrul acestui muzeu mobil va fi deschisă şi o expoziţie de fotografie – „Pacea şi noi” – semnată de fotograful şi jurnalistul Andrei Niculescu.
Expoziţia va fi însoţită de workshopuri şi ateliere susţinute de doamna Magdalena Cristina Butucea în cadrul Zilelor Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, în perioada 21-23 noiembrie 2018. La aceste activităţi sunt invitaţi să participe tineri din liceele şi şcolile din judeţul Alba, precum şi publicul interesat de educaţia pentru pace şi promovarea libertăţilor şi drepturilor omului.
Activitatea face parte din proiectul 7.5. Parteneriate în conexiune cu proiectele: 4.13 Expoziţii de artă, 1.2. Ateliere educative, din Proiectul de Management al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba pentru perioada 2017-2020.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentariio zi ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată