Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

De la 1 Mai, amenzi usturătoare pentru firmele care nu s-au dotat cu case de marcat electronice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu 1 mai 2019, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor desfăşura o serie de controale în care vor verifica dacă agențâii economici s-au dotat cu noile case de marcat electronice.

Inspectorii vor putea amenda și dispune suspendarea activităţii în punctul de lucru al firmei respective, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii.

Excepţie fac situaţiile în care se constată că operatorul economic a comandat deja case de marcat şi a solicitat instalarea acestora, se precizează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

La mijlocul lunii martie 2019, Fiscul a început o campanie agresivă de verificări la companiile obligate să-și schimbe vechile case de marcat cu jurnal tipărit cu cele noi cu jurnal electronic. Atunci, la fel ca acum, motivarea autorităților este scăderea drastică a interesului companiilor pentru înlocuirea aparatelor vechi.

Practic, autoritățile spun că firmele n-au motive să întârzie înlocuirea vechilor case de marcat, în condițiile în care pe piață există stocuri de aparate noi și n-au mai fost semnalate probleme la instalări. Astfel, inspectorii Fiscului sunt mai puțin înțelegători și impun termene scurte pentru respectarea obligației de a înlocui vechile case de marcat.

Conform reglementărilor în vigoare, amenzile pentru nerespectarea calendarului înlocuirii caselor de marcat sunt cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei. În plus, firmelor le sunt confiscate sumele nejustificate și li se suspendă activitatea până-și schimbă casele de marcat și achită amenzile.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea