De câți bani ai nevoie pentru a fi fericit. STUDIU
Contrar opiniei populare, banii cumpără fericirea. Cel puțin la această concluzie au ajuns cercetătorii americani, după ce au efectuat un studiu extins, în 146 de țări.
Este bine cunoscut faptul că lipsa banilor este unul dintre principalele motive de stres care pot apărea în viața unui om.
Asta au încercat și cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA să demonstreze, de data aceasta din punct de vedere științific. Acesția au centralizat datele unui mega-sondaj internațional, desfășurat în nu mai puțin de 164 de țări din întreaga lume și la care au participat 1,7 milioane de oameni.
Aceștia au concluzionat că suma lunară care asigură fericirea diferă de la o regiune la alta sau de la o țară la alta și în funcție de mai mulți factori cum ar fi nivelul de trai, sexul sau gradul de cultură generală a celor intervievați, scrie newsweek.com. În medie, însă, suma ideală de care are nevoie un om pentru a fi fericit se ridică la 100.000 de dolari pe an. Asta se traduce prin aproximativ 8.000 de dolari pe lună.
Cele mai mari pretenții le au autralienii – 125.000 de dolari pe an, în timp ce în Amerca Latină suma anulă nu depăsește 35.000 de dolari. Bărbații se mulțumesc cu 90.000 pe an, în timp ce domnele sunt mai pretențioase și au nevoie de 100.000. La fel, persoanele educate sunt mai pretențioase.
Interesant este că oamenii de știință au descoperit și faptul că există un prag al bogăției pe care, dacă îl depășim, satisfacția și gradul de fericire scad. Asta pentru că, în teorie, cresc responsabilitățile legate de viața profesională.
sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali Ziua internațională a asistenților medicali este celebrată, la 12 mai, în întreaga lume. Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și […]
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local Cu toate că poate părea greu de crezut, cel mai consecvent și eficient susțînător și promotor al turismului local de până acum a fost chiar populația Municipiului Alba Iulia. Contrar așteptărilor, cei care adus un […]
Pe data de 11 mai 1968, în urmă cu 53 de ani, a început construcția primului model Dacia 1100. Câteva luni mai târziu, pe 20 august 1968, prima mașină Dacia 1100 a ieșit pe poarta Uzinei de la Colibași. Uzina a fost construită incepand cu 1966 într-un timp record de un şi jumătate şi avea […]