De ASTĂZI, studenţii şi tinerele familii pot aplica pentru creditele garantate de stat
Începând de astăzi, studenţii şi tinerele familii pot aplica pentru creditele garantate de stat.
Dacă în cazul studenților, dobânda este subvenționată în totalitate de stat, pentru cei cu vârsta de până în 45 de ani, ea e subvenționată în proporție de 75%.
Cele două programe, „Family Start” și „Student Invest”, oferă împrumuturi de până la 75.000 de lei familiilor și până la 50.000 studenților. Beneficiarii nu vor primi însă banii în cont, ci banca va efectua plățile în numele lor.
În primul program „Family Start”, se încadrează tinerele familii de la 18 la 45 de ani.
Tinerii pot lua credite cu dobândă subvenționată parțial sau total de stat pentru a achiziţiona o maşină, pentru plata chiriei sau avans pentru o locuinţă. Rata lunară la acest credit este de 625 lei.
În noul program, „Student Invest”, se vor încadra studenții de până la 31 de ani, însă persoanele fără venituri vor avea nevoie de un codebitor, care trebuie să garanteze pentru ei.
Împrumutul maxim va fi de 50.000 de lei, bani din care tinerii își pot plăti taxele de școlarizare, căminul sau avansul pentru o locuință. Aceştia vor avea la dispoziție zece ani să restituie banii. În acest caz, rata lunară poat fi de 417 lei pe lună. Pentru ambele programe perioada de rambursare este de 10 ani.
Dobânda, în cazul lor, va fi subvenţionat de stat în întregime.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu, despre cum poate România să iasă din insolvență: ”Depinde de cine va accepta funcția de Prim Ministru, unul care este mână forte sau un băiat bun”
Economistul Radu Georgescu, despre cum poate România să iasă din insolvență: ”Depinde de cine va accepta funcția de Prim Ministru, unul care este mână forte sau un băiat bun” Radu Gerogescu a explicat, printr-o comparație foarte bună între România și o firmă în insolvență, care este singura soluție ca economia României să poată fi redresată. […]
A doua etapă de înscrieri în învățământul primar 2025 a început: Care este calendarul și care sunt etapele ce trebuie știute de părinți
A doua etapă de înscrieri în învățământul primar 2025 a început: Care este calendarul și care sunt etapele ce trebuie știute de părinți Vineri, 23 mai 2025, a început a doua etapă de înscrieri în învățământul primar, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării. Perioada de înscrieri se încheie pe 29 mai 2025. Citește […]
Se poate transporta mobilă cu mașina personală? Ce condiții sunt impuse de lege și în ce situații poți fi sancționat
Se poate transporta mobilă cu mașina personală? Ce condiții sunt impuse de lege și în ce situații poți fi sancționat Se poate muta mobila cu mașina personală? Ce spune legislația din România și în ce condiții poți fi amendat dacă nu apelezi la o firmă specializată. Legislația din țara noastră este foarte clară în această […]