Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ASTĂZI: Școlile şi grădiniţele din toaţă ţara, ÎNCHISE. Cum vor recupera elevii materia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de astăzi, 11 martie 2020, toate școlile și grădinițele din România, de stat și private, sunt închise până pe 22 martie. Comitetul național pentru situații de urgență a decis luni seară “suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limiată, cu posibilitate de prelungire”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar se face pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire. Este vorba despre perioada 11-22 martie inclusiv. Principala grijă este aceea de a-i feri pe copii, pe elevi de orice risc de contaminare, risc care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală.

Această măsură se referă la toate unitățile de învățămant preuniversitar, fie de stat, fie învățământ particular. Este vorba de unitățile de învățământ preșcolar, adică grădinițe, primar, gimnazial, liceal și postliceal.

Monica Anisie, ministrul Educației a precizat că recuperarea cursurilor va fi hotărâtă abia după se va vedea evoluția situației în care ne aflăm. La Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a fost constituit un grup de lucru care a analizat posibilitatea realizării cursurilor și online. Potrivit inspectorului general al IȘJ Alba, Cornel Sandu, există mai multe variante prin care se poate face recuperarea cursurilor. O variantă ar fi ca această perioadă de vacanță să se considere vacanța de la Paști sau să se decaleze cu două săptămâni finalul de școală. ”Sunt mai multe variante, nu noi le hotărâm, nu luăm hotărârea pe plan județean. Cum se va stabili pe plan național așa vom proceda și în județul Alba”, a precizat acesta într-o conferință de presă organizată la Școala din Ciugud.

În această perioadă, profesorii ar putea fi solicitați de către MEC să țină cursuri online.

În ceea ce privește învățământul universitar, este vorba despre autonomie universitară. S-a transmis deja către universități o notă prin care li s-a solicitat să anunțe MEC când iau decizia suspendării cursurilor, în cadrul senatelor universităților. Decizia se ia de către universitate, fiind vorba despre autonomie universitară.

Înscrierile la clasa pregătitoare continuă, înscrierile se fac online în acest moment și dacă este necesar calendarul va fi prelungit.

Referitor la after school, acestea nu fac parte din categoria unităților de învățământ. Comitetul național pentru situații de urgență nu poate lua măsura de a suspenda și activitatea din cadrul acestora, pentru că nu sunt în subordinea MEC.

Recomandarea Comitetului este ca părinții să îi țină pe copii cât mai mult acasă. Dar dacă părinții aleg să îi ducă în spații publice, este alegerea părinților. Nu MEC poate lua măsura interzicerii expunerii copiilor în spațiile publice

La momentul acesta, fiind vorba de suspendarea cursurilor, se analizează și posibilitatea amânării simulărilor atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea