Rămâi conectat

Curier Județean

De astăzi, Administrația Parcului Natural Apuseni demarează activități de ecologizare pe râul Arieșul Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Parcului Natural Apuseni demarează activitățile de ecologizare pe râul Arieșul Mare. Prima etapă este organizată astăzi, 14 aprilie, pe raza comunelor Gârda de Sus şi Albac. Se așteaptă o participare numeroasă din partea membrilor comunităţilor locale şi nu numai.

”Ca urmare a situaţiei constatate pe cursul superior al râului Arieşul Mare privind managementul deficitar al deşeurilor din comunele situate de-a lungul lui, în acest an există o cantitate fără precedent de deşeuri abandonate. Având în vedere faptul că porţiunea superioară a cestui râu, situată între Satul de vacanţă Vârtop şi localitatea Albac, este inclusă în Parcul Natural Apuseni şi în ariile naturale protejate de interes comunitar ROSCI0002 Apuseni şi ROSPA0081 Munţii Apuseni-Vlădeasa, creşterea nivelului poluării acestui râu produce un impact negativ major asupra speciilor de plante şi animale, precum şi a habitatelor acestora. Totodată această zonă este importantă din punct de vedere turistic, iar calitatea peisajului natural ca principală sursă a dezvoltării turismului acestei zone a avut foarte mult de suferit.

Datorită situaţiei prezentate mai sus, RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A. în colaborare cu comunele Arieşeni. Gârda de Sus, Scărişoara, Albac şi Horea, au decis organizarea unor activităţi de igienizare a văii Arieşului, care pe lângă scopul de colectare şi evacuare a acestor deşeuri, vor avea şi un scop educativ şi de conştientizare pentru comunităţile locale.

Această activitate dc igienizare este promovată la nivelul comunităţilor locale prin amplasarea de afişe în diverse locaţii. În acest sens, RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A. a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii administraţiei publice locale în cadrul cărora s-a stabilit că în activitatea de igienizare vor fi implicate pe lângă angajaţii instituţiilor noastre şi un număr mare de persoane din comunităţile locale.

Sperăm ca la finalul acestor activităţi odată cu refacerea calităţii peisajului natural al văii Arieşului, să stimulăm comunităţile şi administraţiile publice locale să reanalizeze soluţiile privind asigurarea managementului deşeurilor, astfel încât pe viitor atât comunităţile locale cât şi vizitatorii acestor zone să nu mai fie tentaţi să abandoneze la întâmplare deşeuri în ariile naturale protejate cu o ridicată valoare din punct de vedere turistic”,  a declarat Alin Moș, directorul Administrației Parcului Natural Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea