Rămâi conectat

Actualitate

De 1 Decembrie, la Alba Iulia: Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul Eco Alpin  în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, DST Alba şi Ro Club Maraton organizează a 3-a ediţie a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc.

Primele două ediţii s-au desfăşurat în Bucureşti în Parcul Alexandru Ioan Cuza, din respect şi din recunoştinţă pentru românii care au înfăptuit Marea Unire de la 1 decembrie, 1918.  Această ediţie are un caracter deosebit, întrucât  în ziua de 1 decembrie 2013 se va da startul în Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, atât în Bucureşti, cât şi la Alba Iulia, dând posibilitatea maratoniştilor din întreaga ţară ca să alerge de Ziua Naţională a României.

Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România şi istoria ei”, care include un număr de 8 maratoane, pe care maratoniştii din România le aleargă anual prin cele mai importante locuri istorice ale României.

La start se vor alinia peste 50 de maratonişti veniţi din toate colţurile ţării şi o ştafetă formată din copii din  judeţul Alba. Startul va fi dat la ora 9.00. Înainte de start se va cânta imnul României.

Plecarea va fi din fata Obeliscului închinat memoriei martirilor  Horea,
Cloşca şi Crişan, după care concurenţii vor accede imediat în şanţurile
Cetăţii Alba Carolina, alergând în interiorul zidurilor. Maratoniştii vor alerga 16 ture, iar semimaratoniștii  8 ture.  Sosirea va fi în fața Catedralei Reîntregirii Neamului.

O ştafetă formată din 42 de elevi din Alba Iulia şi Blaj va alerga pe traseul maratonului, fiecare competitor alergând  câte un kilometru, ştafeta fiind un tricolor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea