Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Datoria ţării creşte, economia bate pasul pe loc, iar românii sunt tot mai săraci

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

    România continuă să trăiască pe datorie şi din păcate Guvernul nu face nimic pentru a stimula economia ţării. Aproape în fiecare zi aflăm de la guvernanţi că economia s-ar redresa, dar realitatea este cu totul alta. Datoria externă a României a crescut cu 67% în ultimii trei ani şi ar putea depăşi până la finele anului, pragul record de 100 miliarde de euro. Potrivit estimărilor specialiştilor, am ajuns să împrumutăm 2,4 milioane de euro pe oră. În ritmul ăsta, vom ajunge Grecia din urmă până la mijlocul anului viitor!Şi, ceea ce este cel mai important, banii împrumutaţi nu sunt folosiţi pentru stimularea economiei! Conform BNR, datoria externă a României a ajuns, la începutul lunii septembrie, la 96,6 miliarde de euro. Datoria pe termen scurt (21,8% din total datorie externă) a crescut cu 7,8% faţă de finele lui 2010, iar cea pe termen mediu şi lung (78,2% din total datorie externă), cu 3,7%. Datele BNR arată că ponderea în PIB a datoriei a crescut de la 41,4% la 74,6%. Cu alte cuvinte, ar trebui să cheltuim trei sferturi din PIB pentru a ne plăti toate datoriile. De ce se întâmplă toate acestea? Iată o dovadă în plus, care ne demonstrează clar că România are un guvern incompetent, guvern care nu ştie ce să facă pentru a stimula economia, a crea noi locuri de muncă şi a scoate ţara din criză.
Adevărul este că dintre locuitorii statelor UE, românii sunt cei mai nemulţumiţi de situaţia lor financiară sub guvernarea Băsescu-Boc. Potrivit unui recent studiu, suedezii sunt cei mai mulţumiţi europeni, din punct de vedere al situaţiei financiare (cu +5 puncte), urmaţi de danezi (+4,7), luxemburghezi (+4,7) şi olandezi (+4,2). Ultimele trei locuri ale clasamentului sunt ocupate de unguri, cu -2,5 puncte, bulgari, cu -2,3 puncte, şi români şi greci, la egalitate, cu -2,1 puncte. În ceea ce priveşte percepţia sistemului de sănătate, între statele membre UE se înregistrează aceleaşi discrepanţe: Belgia are cel mai mare punctaj, cu +6,3 puncte, urmată de Austria, cu +5,2, Luxemburg şi Olanda, cu +5,3 fiecare. Cel mai puţin satisfăcuţi europeni din punctul de vedere al serviciilor medicale sunt românii, cu -5,1 puncte, grecii cu -3,7, bulgarii, cu -2,8, letonii cu -2,6 şi, în fine, polonezii, cu -2,4. Rezultatele sondajului european mai relevă şi care sunt europenii cei mai nemulţumiţi de felul în care inegalitatea şi sărăcia sunt abordate în ţara lor: doar luxemburghezii au dat un punctaj pozitiv, în timp ce cetăţenii din Letonia, România, Grecia şi Lituania au fost cei mai nemulţumiţi (-5 puncte sau mai mult). În ceea ce priveşte administraţia publică, europenii sunt, în medie, nemulţumiţi (-1,4 puncte). Luxemburg înregistrează iarăşi cel mai mare punctaj (+2,4), urmat de Austria (+1,8), Suedia (+1,7), Estonia (+1,6) şi Germania (+1,4). Ţările cu cel mai mare nivel de nemulţumire faţă de administraţia publică sunt Grecia (-5,9), România (-5,8), Letonia (-4,9), Irlanda (-3,8) şi Portugalia (-3,4). În opinia PSD Alba, tot ceea ce face actuala putere este să se împrumute şi să bage banii în conturile clientelei politice, nu aşa cum ar fi normal, în investiţii care să stimuleze economia! Din păcate, populaţia este cea care suferă, nu guvernanţii; ea va trebui să returneze aceşti bani împrumutaţi şi vom plăti mulţi ani de acum înainte.

Ioan DÎRZU,
preşedintele PSD Alba

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

22 noiembrie 1963: Asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy

Unirea Ziarul

Publicat

în

22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani  Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de  descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea