Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Dansuri urbane la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Weekendul acesta albaiulienii pot lua parte la un eveniment în premieră în oraşul nostru, organizat de şcoala de dans urban Wish Dance Steps (WDS) din Alba Iulia în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” (LSUA). Evenimentul este realizat sub forma unui workshop despre cultura hip-hop şi în special despre dansurile din cadrul acesteia.

În zilele de 3 şi 4 august, participanţii vor avea ocazia să înveţe mişcări noi în cadrul celor şase cursuri de dans: Hip Hop cu Andy (Baia Mare), Locking cu Alex (Reghin), Dancehall cu Sora (Alba Iulia), Popping cu Flaviu (Vatra Dornei), Krump cu RZA (Alba Iulia), B-boying cu E. B. si Radu (Cluj Napoca). De asemenea, cei interesaţi pot participa la demonstraţii de dans si proiecţii de documentare despre cultura hip-hop.

Evenimentul este deschis pentru toţi, la acesta putând participa persoane de toate vârstele, indiferent de experienţa pe care o au. Vor participa de asemenea, şi dansatori invitaţi de la şcolile de dans din alte oraşe.

Programul pentru ziua de vineri, 3 august, începe la ora 11.00. După prezentarea generală a evenimentului şi realizarea unor demonstraţii de dans din partea organizatorilor şi a invitaţilor, vor urma cele trei cursuri de dans destinate primei zile (Locking, Popping şi B-boying).

Sâmbătă, 4 august, programul va începe de la ora 9.00 şi va include prezentarea unor documentare despre cultura hip-hop şi desfăşurarea cursurilor de dans (Hip Hop, Krump şi Dancehall).

Primele două zile de eveniment vor fi organizate în cadrul sălii de sport de lângă căminul studenţesc nr. 1, de pe strada Vasile Alecsandri.

În fiecare seară, participanţii vor avea ocazia să demonstreze ce au învăţat la cursuri, în aşa-numitul „cypher”, un cerc în care intră pe rând fiecare dansator şi îşi etalează abilităţile. De asemenea, după încheierea activităţilor, participanţilor le vor fi organizate super petreceri în spaţiile RYMA alături de SoulSample şi prietenii.

Wish  Dance  Steps este o şcoală de dans urban, formată în scopul dezvoltării dansului în Alba Iulia, extinderea de cunoştinţe în acest domeniu şi implicit, transmiterea acestora tuturor celor care doresc să înveţe un stil nou de dans şi mai ales, cum să îşi valorifice corpul.

”Dansul la Wish Dance Steps este un mod de a combina mişcarea cu plăcerea,  cu muzica, un mod de a ne cunoaşte mai bine corpul şi cum să îl controlăm prin muzică şi dans”, precizează Suciu Sorana, instructor la WDS.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Vertical Copy Center, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Asociaţia RYMA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ”Bunicii nimănui”, vizitați de elevii Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Vârstnicii au primit alimente și produse de igienă

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Bunicii nimănui”, vizitați de elevii Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Vârstnicii au primit alimente și produse de igienă Proiectul filantropic „Dăruind vei dobândi!” a ajuns în 2024 la cea de-a doua ediție, fiind un real succes. Și anul acesta, înainte de Sfintele sărbători de Paște, elevii de la Seminarul Teologic Ortodox […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea