Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dan Șova, la Radio Unirea FM: ”Finanțarea la Autostrada Sebeș-Turda este asigurată și după 2016. Lotul 3 de la Autostrada Orăștie-Sibiu va fi gata la sfârșitul acestui an”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Dan Sova003Fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, a declarat vineri, la Alba Iulia, pentru Radio Unirea FM, că fondurile europene pentru finanțarea lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda nu se vor pierde în cazul în care, din cauza contestațiilor de pe Loturile I și II, construcția nu va fi finalizată la timp. Acesta a explicat că au fost făcute toate demersurile, din timp, iar dacă lucrările nu se vor încheia până în decembrie 2016, banii s-au împărțit în așa fel, încât proiectul va continua să fie finanțat și în 2017.

În ceea ce privește motivul pentru care construcția nu poate demara conform graficelor stabilite inițial, fostul ministru a spus că este vorba de ”boala românească a contestării permanente” iar contestațiile nu pot fi împiedicate:

Din păcate avem această boală românească a contestării permanente. O să se termine și contestațiile la Loturile I și II. Asta este situația, tot ce depindea de CNADNR a fost făcut. A intrat la finanțare autostrada, au făcut licitația într-un timp record, adică au desemnat câștigătorul în 50 de zile din momentul acela. N-ai cum să împiedici pe nimeni să facă o contestație și nici nu-i poți impune Consiliului sau instanței cât de repede să se pronunțe. Când o să termine de pronunțat Curtea de Apel București, atunci vor începe și lucrările la aceste două loturi”, a declarat Dan Șova.

Legat de lucrările care se execută la Lotul III de la Autostrada Orăștie-Sibiu, fostul ministru al Transporturilor a spus că ele vor fi finalizate la sfârșitul acestui an:

Lotul III de la Autostrada Orăștie-Sibiu, acolo unde lucrează italienii de la Impregilo, se va termina în acest an, așa cum s-a discutat, în noiembrie – decembrie. Acolo nu este nicio problemă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul” Un nou crater a apărut pe strada Abrudului din cartierul Micești. Groapa se adâncește văzând cu ochii și pământul continuă să se surpe de câte ori trece vreo mașină. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea