Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Șova, la Radio Unirea FM: ”Când Victor Ponta va fi președinte, noul prim-ministru va fi desemnat conform prevederilor constituționale, nu cum făcea Traian Băsescu”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Sova005Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat vineri, la Alba Iulia, pentru Radio Unirea FM, că noul șef al Guvernului, după ce Victor Ponta va ajunge președinte, va fi desemnat după consultări cu majoritatea parlamentară, ”conform prevederilor constituționale și nu cum a făcut până acum Traian Băsescu”. Acesta a precizat că deocamdată nu s-a discutat despre niciun nume:

În momentul în care Victor Ponta va deveni președinte al României, în conformitate cu prevederile constituționale, va trebui să se consulte cu majoritatea parlamentară și va desemna premier, vă garantez, pe cel care va fi stabilit de către majoritatea parlamentară. Dacă mă întrebați acum cine ar putea fi – habar nu am! După ce vom avea un premier, desemnat de președintele României în conformitate cu prevederile constituționale și nu cum făcea domnul Traian Băsescu, după aceea premierul respectiv își va stabili echipa”, a spus Șova.

El a mai declarat că, dacă i se va propune, va prelua bucuros un portofoliu de ministru deoarece ”a face parte din Guvern este o onoare și o datorie”, și că a demisionat din funcția de la Ministerul Transporturilor, pe care a deținut-o până în luna iunie a acestui an, pentru că a considerat că la momentul respectiv, cel mai important pentru PSD era ca Victor Ponta să fie cât mai bine reprezentat în campania electorală, la nivel de comunicare, pentru a ajunge președinte:

Dacă m-a întrebat cineva ce prefer să aleg între cariera personală și obiectivul pe care trebuia să-l ating în partidul din care fac parte, am ales cea de-a doua variantă pe care o consider cea mai bună și pentru români. Dacă am performat la Guvern, pot ajunge înapoi acolo, dar răsturnarea regimului Traian Băsescu și »Dreptate până la capăt!« sunt două lucruri care trebuiau realizate, și din punctul meu de vedere nu aveam cum să fac parte și din Guvern, și să particip la această campanie electorală, la nivelul la care o fac în acest moment, pentru că este o chestiune de seriozitate. Nu ai cum!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea