Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru, PNL Alba: ”Guvernul Ponta este sleit de secetă, incompetență și corupție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acest Guvern incapabil și-a arătat din nou neputința, în fața agricultorilor. Și de acestă dată, cei care au tras semnale clare de alarmă cu privire la seceta din acest an au fost doar reprezentanții organizațiilor patronale din agricultură, domnul ministru și ai lui dormind în post ca de obicei.

Dan SimedruDeciziile Guvernului în acest sens lipsesc încă, deși se știa clar că nu există un sistem de irigaţii care să acopere suprafete cultivate suficient de mari astfel incit sa nu afecteze producţia agricolă din ţară.Este evident că autoritățile competente nu sunt interesate de pierderile pe care fermierii mici şi mari le vor avea din cauza secetei din această vară. Mare parte din producţia agricolă fiind compromisă, fermierii risca să nu îşi scoată nici măcar investiţia.Responsabilii din guvern nu sunt interesați nici de consumatorii care vor fi afectați și ei, prin creșterea preţurilor la produsele agricole si la preparatele din industria agroalimentara.Să nu uităm că agricultura românească concurează cu agricultura din celelalte țări europene, unde aceste despăgubiri sunt acordate către cei afectați.

Acesta este motivul pentru care îi cer domnului ministru Daniel Constantin să  se „trezească” și să găsească soluții menite să sprijine producatorii agricoli si indirect consumatorii, în caz contrar, efectele secetei prelungite pot fi majore.Guvernul trebuie să realizeze, în regim de urgenţă, o evaluare a pagubelor produse,în urma căreia să fie instituit rapid un ajutor de stat în vederea compensării pierderilor producătorilor agricoli, in secial din sectorul vegetal.. Este necesar să se adopte si un act normativ pentru subvenţionarea costurilor cu energia electrică pentru irigaţii in cazul celor care detin asemenea sisteme pentru ca au avut costuri suplimentare, dar si ca metoda de stimulare pentru acest gen de investitii.

Laudele domnului ministru Daniel Constantin din anii trecuti prin care a promis ca aricultura romaneasca va avea un sistem de irigatii performant capabil sa faca fata secetei au fost doar vorbe in vint, iar rezultatele le vedem cu totii. Dupa ce i-a umilit pe tarani si fermieri trmitindui la cozi interminbile in fata sediilor APIA din tara, acum le intoarce spatele si se face ca ploua, chiar daca pamintul tarii crapa de seceta!

Deputat Dan Coriolan Simedru, PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea